Práce realitního makléře je lákavá nejen výplatou

Když se zeptáte dětí ve školce, nebo i ve škole, čím by si přály být, až vyrostou, málokdo vám jmenuje realitního makléře. Tato pozice rozhodně nepatří mezi vysněná zaměstnání, která si přejí vykonávat malí hrdinové a hrdinky. V dospělosti se však priority mění a práce realitního makléře je pro dospělé lákavá rovnou z několika důvodů.

Věděli jste, že existují dokonce vysoké školy pro realitní makléře? Těch, kteří se ke kariéře makléře dostanou tímto způsobem, je však minimum. Makléři se dost často stávají ti, co jsou nespokojení s oborem, který vystudovali, nebo prostě jen touží změnit práci a zkusit něco nového. Žádné vzdělání není potřeba, práce v realitách vyžaduje hlavně odhodlání.

Peníze má člověk podle zásluhy

Plat realitního makléře se odvíjí od toho, kolik realit prodá. Z toho tedy plyne, že nejde o zaměstnání vhodné pro ty, kteří se rádi flákají a jsou zvyklí si jen odsedět své hodiny v práci a jít domů. Naopak je skvělá pro všechny, kteří se v životě rádi spoléhají sami na sebe. Vědomí, že dostanete tolik peněz, kolik si zasloužíte, je navíc skvělou motivací k práci.

Pracovní dobu si každý řeší podle sebe

Obecně má realitní makléř práce dost, nicméně nikdo ho nebude nutit pracovat od osmi do pěti. Pokud mu budou stačit čtyři hodiny denně, aby vše zvládl, je to jeho věc. Mezitím zvládne odvézt děti do školy, nachystat oběd a zajet pro tchýni. Proč by ne? Práce realitního makléře je flexibilní. Schůzky se zákazníky a vyřizování stihnete třeba i během dopoledne. Na druhou stranu je jen na vás, zda se s lukrativním zákazníkem dohodnete, že se setkáte v sobotu.

Do začátku není nic potřeba

Ptáte se, jak se stát realitním makléřem? Stačí se přihlásit do výběrového řízení a prokázat, že máte skutečně zájem pracovat. Nepotřebujete nic speciálního, jen odhodlání, samostatnost a komunikační dovednosti. Zkuste to třeba u známé realitní kanceláře Remax Anděl. Momentálně mají velkou náborovou akci a u uchazečů nevyžadují žádnou praxi.