Repasované počítače si kupují nejčastěji firmy

Repasovaná technika je levná, navíc šetří přírodu. Proč bychom měli vyhazovat počítače a notebooky, jež ještě bez problémů fungují? Stroj, který už nestačí grafikovi či konstruktérovi, může ještě dlouhá léta sloužit na kancelářskou činnost, jako je účetnictví.

Právě s touto filozofií působí na trhu společnosti nabízející repasovanou techniku. Mezi jejich zákazníky se objevují nejčastěji firmy. Právě pro ty jsou repasované počítače skvělým řešením.

Na kancelářské činnosti repasovaná technika bohatě stačí

Jako repasované počítače se často prodávají takové, které byly vyřazeny třeba jenom proto, že je firma zvyklá si každých pět let pořizovat nové. Naprosto nic jim není, fungují bez problému. Každý repasovaný počítač je navíc před prodáním prohlédnut odborníkem, případné nedokonalosti jsou opraveny.

Repasovaný počítač lze tedy bez problémů využívat jako počítač pro účetní, sekretářku, ale i zaměstnance, kteří pracují s kancelářskými programy či jiným nenáročným softwarem. Hodí se také jako EET a pokladní systémy. Když máte málo účtenek, můžete je tisknout z počítače na běžné tiskárně na normální papír o formátu A4.

Záleží, kde si repasovaný počítač pořídíte

Ne všechny společnosti prodávající repasované stroje se chovají poctivě. Některé odkupují počítače od soukromých osob a vydávají je za plně funkční, i když je skutečnost jiná. Zákazníka oklamou také nepravdivými parametry, laik to na první pohled často nepozná. Proto si nepořizujte repas jen tak od někoho.

Spoustu kladných ohlasů má na portálu Heureka společnost Netstores s.r.o., jež provozuje e-shop www.levnapc.cz. U nich seženete počítač či notebook i do pěti tisíc. Můžete si být jisti, že jde o spolehlivý model. Firma totiž vykupuje počítače ve velkém v rámci reselling programů od zahraničních pojišťoven, bank a velkých institucí. Pak je vyselektuje a prodává jen ty funkční. Zbytek rozebírá na náhradní díly. Každý kus se snaží využít na maximum, protože proč bychom měli vyhazovat něco, co se ještě dá použít?