Čištění koberců Praha dokáže rozzářit i hodně starý koberec

S příchodem jara máme většinou snahu o generální úklid naší domácnosti. Prach na policích ani ušmudlaná okna nepředstavují problém. Horší je to s koberci. Domácí čištění je nejen pracné, ale dost často i neúčelné. V tomto případě se nabízí profesionální služby.

Mokré čištění koberců

Čištění koberců Praha používá dva způsoby, kterak zatočit nejen se špínou, nýbrž i s roztoči. Mokré, neboli extraktorové čištění probíhá speciálním strojem, který za působení vody a čisticího prostředku „pere“ jednotlivá vlákna koberce. Následně jsou nečistoty odsáty. Pakliže je váš koberec hodně používaný, a je to na něm znát, upřednostňuje se mokré čištění prostřednictvím kotoučového stroje, případně rotačního kartáče.

Suché čištění koberců

čištění kobercůSuché čištění koberců Praha zvolte v případě, že nemáte čas čekat, až koberec uschne. Jde o rychlý způsob, jak navrátit koberci čistotu a zářivé barvy. Samotný proces čištění se provádí pomocí sypké směsi. Stejně jako v předchozím případě, i suché čištění je hloubkové, takže vás spolehlivě zbaví prachových roztočů.

Pryč s roztoči a dalšími mikroorganismy

Speciální přípravek na koberce je schopen zničit až 95 % parazitů. Možná nejste alergičtí a výskyt roztočů nijak neřešíte. Pak byste ale měli vědět, že koberec obsahuje mnohonásobně více mikroorganismů než třeba záchodové prkénko. Je to dáno běžnými nečistotami, zbytky jídla, nápoji, prachem, pylem a naší kůží.

Vyčistit si zaslouží i sedací soupravy

čištění kobercůMokré hloubkové čištění se používá s úspěchem i v případě čalouněných sedacích souprav. Zbavíte se tak nejen letitých nevzhledných skvrn, ale i zápachu a chlupů vašich domácích mazlíčků. U čištění kožených sedacích souprav se postupuje nanejvýš opatrně tak, aby nebyl poškozen povrch kůže. Následuje důkladný oplach od chemikálií a celoplošná impregnace.

Čištění koberců Praha se pohybuje v oboru úklidových služeb již od roku 1991. Nabízí kvalitní čištění koberců a sedacích souprav za příznivé ceny nejen pro domácnosti, nýbrž i pro komerční prostory, zdravotnická zařízení, sportovní a společenská centra.