Nový versus ojetý

Sháníte dodávku, nebo jiný užitkový vůz? Pořiďte si ji z druhé ruky! Ušetříte i několik set tisíc korun!

Bez užitkového vozu se v současné době neobejde většina podnikatelů, ať již se jedná o řemeslníky, majitele firem či OSVČ. Dobrou zprávou je, že si nemusíte pořizovat hned nový vozový park. Ušetřené statisíce tak máte možnost investovat jinde.

Trojnásobně nižší cena

Nechme ale za sebe hovořit čísla. Nový Ford Transit vás momentálně vyjde na více než 600 000 korun bez DPH. V bazaru za stejný šest let starý model s najetými 114 000 kilometry (jedná se tak o perfektně zajetý vůz), zaplatíte necelých 240 000 korun, tedy téměř trojnásobně méně. Jaké auto si vyberete?

dodávky Praha - Ford Transit

Deset procent ceny ročně

Zdaleka ale nejde jen o cenu vozu jako takovou. Koupě nového vozu, a je jedno zda klasického či užitkového, nebývá vždy tak výhodná, jak se na první pohled může zdát. Pomineme-li neopakovatelnou vůni nového vozidla, v potaz byste měli vzít i rychlost, jakou nový vůz v současné době ztrácí svou cenu. Každoročně se jedná o zhruba deset procent jeho ceny. Během prvních dvou let každý automobil ztratí padesát procent své ceny. Na užitkové vozy a dodávky to pak platí dvojnásob. Je tak otázkou do pranice, zdali má vůbec smysl si jej pořizovat.

Největší bazar v Čechách

Největší bazar dodávek rozprostírající se na ploše 15.000 m² v Čechách provozuje společnost AP Auto a nejdete ho v Českobrodské ulici na Praze 9 (na internetu hledejte pod odkazy dodávky Praha, užitkové vozy Praha nebo bazar dodávek Praha).

Dodávka za 129 000 korun? Ano, je to možné!

V nabídce najdete vozy všech značek (Ford Transit, Mercedes Benz, Citroën Jumper a další) za velmi slušné ceny. Za Ford Transit z roku 2008 s najetými 273 000 kilometry zaplatíte pouhých 129 000 korun! Necelých 300 000 korun pak zaplatíte za dva roky starý Citroën Jumper se 128 000 najetými kilometry. I to je ovšem velmi slušná cena, nemyslíte? A pokud užitkový vůz využijete jen občas, můžete si jej od stejné společnosti (půjčovna užitkových vozů Praha) výhodně zapůjčit.    

užitkové vozy Praha - Volkswagen Transporter T5 L1H1 2.5TDI SERVISKA