Výkup aut za hotové je nejlepším řešením, pokud na peníze spěcháte. Projděte si hlavní benefity této služby a zjistěte, jak ze starého auta vytěžit maximum!

Pokud patří výkup auta za hotové mezi varianty, které aktuálně zvažujete, pročtěte si náš přehled hlavních benefitů této služby, který jsme v redakci dali dohromady. Víme totiž, že pořízení nového automobilu, ať už pro rodinu, studenta nebo starší pár, vždy představuje velký zásah do rozpočtu. Řada lidí tak řeší zajištění dostatku finančních prostředků prodejem auta starého. Pokud navíc s nákupem spěcháte, může být tato varianta tou jedinou, která vám v krátkodobém horizontu přinese rychlý zdroj financí.

Výkup aut za hotové má nyní smysl - obliba ojetin stoupá!

Zájem Čechů o ojetá auta stále roste. V roce 2017 se jich prodalo celkem v hodnotě 152 miliard Kč, což je o 7 % více než v roce předchozím. Pozitivním trendem je jednoznačně stále větší obliba tuzemských aut před těmi ze zahraničí, které patří mezi rizikovější z hlediska původu a stavu vozidla. Zájem o výkup vašeho použitého vozu ze strany autobazarů se tak zvyšuje.

Důležitou roli hraje značka i barva

Pokud vlastníte ojetý automobil značky Škoda Octavia v šedé barvě a s dieslovým motorem, z hlediska loňských statistik máte jednoznačnou výhodu. Jedná se totiž o typ automobilu, který je mezi zákazníky nejčastěji poptávaný. Podívejte se níže na podrobnější žebříček společnosti Cebia, která zmapovala oblíbenost modelů a barev u českých zákazníků ve třetím čtvrtletí roku 2018.

Nejprodávanější modely

  1. Škoda Octavia
  2. Škoda Fabia
  3. Volkswagen Passat
  4. Volkswagen Golf
  5. Škoda Superb
  6. Ford Focus
  7. Škoda Rapid
  8. Ford Mondeo
  9. BMW řada 3
  10. Hyundai i30

Nejoblíbenější barvy

  1. Šedá
  2. Bílá
  3. Černá
  4. Modrá
  5. Stříbrná
  6. Červená
  7. Hnědá
  8. Zelená

Nové auto bez čekání na prodej starého

V dnešní online době je snadné najít jakékoliv zboží a srovnávat ceny. Automobily nejsou výjimkou. S přímým prodejem kupci je ale spjato vyřízení řady administrativní agendy a především spousta času s komunikací, osobními prohlídkami a vyřizováním dotazů od zájemců. Oproti tomu výkup vašeho vozu ze strany autobazaru vám zajistí okamžité peníze na ruku bez čekání. Řada renomovaných společností vám v rámci své služby zajistí i převedení záruky za ojeté vozidlo vůči budoucímu majiteli a vyřídí veškeré formality spjaté s převodem. Vy se tak v klidu můžete věnovat výběru nového vozu, který vám v budoucnu bude dělat radost.

K výkupu můžete poskytnout každé auto, i vrak

Některé autobazary nabízejí kromě výkupu aut v perfektním technickém stavu i možnost odprodání vozidel v podstatně horším stavu, jinak řečeno autovraků. Tím se řadě lidí otevírá možnost získat dodatečné finanční prostředky i ze starých ojetin, které už by podle vás neměly žádnou cenu a jen vám zabírají místo v garáži.

Odprodat je možné prakticky jakékoliv auto, od osobních vozů různých značek a modelů, přes užitkové vozy, dodávky, nákladní automobily, veterány, stroje a v některých případech i stavební techniku, motorky a čtyřkolky.

Pečlivý výběr autobazaru je základ

Pokud se rozhodnete nabídnout svoje ojeté vozidlo k odkupu, určitě pečlivě zvažte, jakému autobazaru dáte svoji důvěru. Kromě pozitivních referencí od předchozích zákazníků mohou být dalšími důležitými kritérii i přehlednost webových stránek, transparentní podmínky, rychlost a kvalita komunikace a v případě osobní návštěvy i první osobní dojem.

V dnešní uspěchané době je každá minuta drahá a celá řada administrativních úkonů spojených s prodejem vozu dokáže otrávit každého. Tuto možnost prodeje tedy můžeme jednoznačně doporučit. Vždy pečlivě zvažte, které firmě dáte svoji důvěru a při výběru dejte i na svoje instinkty. Jak jste řešili prodej ojetého vozu ve vaší rodině? Máte osobní zkušenost s výkupem v autobazaru, nebo naopak s osobním prodejem například přes inzertní servery? Budeme rádi, když se s námi podělíte o vaše zkušenosti a připomínky.