Měniče Mean Well mění svět

Společnost Mean Well patří poprávu mezi špičku na trhu ve výrobě napájecích zdrojů. Na trhu se pohybuje již od roku 1982 a řadí se tak k menšině společností, která svou existenci po několik dekád zasvěcuje výrobě napaječů, měničů a střídačů elektrické energie. Nabyté zkušenosti a orientace na zákazníka udržují tuto společnost v pozici silného konkurenta i nově vznikajícím výrobcům zdrojů.

Měniče, střídače nebo usměrňovače?

Cílem tohoto článku je zaměřit se na měniče společnosti Mean Well. Slovo měnič přitom výrobci, distributoři a prodejci vnímají různými způsoby. Podíváme-li se na prodejce napájecích zdrojů na internetu, každý si pojem měnič vyloží po svém. Někteří za měniče považují skupinu zdrojů napětí, do které řadí usměrňovače AC/DC, střídače DC/AC a měniče DC/DC či AC/AC. Někteří si zase pod pojmem měnič představí pouze kategorii DC/DC. Právě na tu bychom se zde rádi zaměřili.

DC/DC měniče pro kutily i výrobce drážních zařízení

Ať už navrhujete vlastní desku plošných spojů, do které potřebujete zakomponovat mini DC/DC modul nebo pro vaše účely postačí měnič určený k instalaci na DIN lištu do rozvodné skříně, z nabídky měničů Mean Well si určitě vyberete podle vašich představ. Na výběr jsou kromě již zmíněných typů také měniče ve formě desky plošných spojů, nebo-li v open frame provedení. Dále nabídka Mean Well uspokojí i zákazníky, kteří pro své účely využijí průmyslové case měniče. Ty jsou navíc rozšířeny i o řadu RSD, která je díky splnění potřebných norem určena speciálně pro využití v železniční dopravě. Modulové měniče řady MDD a MDS s certifikací MOPP a MOOP zase najdou uplatnění při instalaci do zdravotnických zařízení.

Variabilita, odolnost, vysoká účinnost

To jsou jedny z předních vastností DC/DC měničů Mean Well. Široké spektrum vstupních a výstupních napětí a možnost regulace výstupního napětí měničů Mean Well je základním předpokladem pro variabilitu použití. Nezklame vás ani výběr z hlediska výkonu měničů. Ať už pro vaše účely postačí měnič o výkonu 1 W nebo se zaměřujete spíše na vysokovýkonovou elektroniku v řádech kilowattů, s měniči Mean Well budete mít z čeho vybírat.

Předností měničů Mean Well je i jejich vysoká dielektrická pevnost, díky které jejich odolnost vůči průraznému napětí dosahuje u vybraných modelů až 6 kV. Standardem jsou pak ochrany proti zkratu, přetížení a přepětí.

Měniče Mean Well se také vyznačují svou vysokou účinností, díky které je možné snížit náklady na provoz elektronických zařízení.

Napájecí zdroje a měniče společnosti Mean Well jsou velmi oblíbeným artiklem dodavatelů elektroniky po celém světě. Hledáte-li spolehlivého dodavatele Mean Well, který nabízí know how v oboru, příznivé ceny a přehledný e-shop, můžete se s jistotou obrátit na největšího distributora v ČR, kterého naleznete na www.eshop-meanwell.cz.