Léto volá – jak se dostat do formy?

Léto klade na náš vzhled daleko větší nároky než jiná roční období. Vlivem horkého počasí odhalujeme velkou část našeho těla, oblékáme krátké sukně, šaty, trička a samozřejmě také plavky, které nemilosrdně odkrývají všechny nedokonalosti. Jak se dostat do formy a získat postavu, za kterou se nebudete stydět?

Zapomeňte na hladovění

Vyvarujte se jednou provždy hladovění. Touto cestou vysněné postavy opravdu nedosáhnete, tělo si totiž v období strádání začne dělat zásoby a hromadit tuky na horší časy. Namísto toho si jídla rozdělte do malých porcí po každých dvou až třech hodinách. Hlídejte si především dostatečný příjem bílkovin, svaly je totiž potřebují ke své obnově a aktivitě. Pravidelně konzumujte ryby, tofu, luštěniny nebo mléčné výrobky. Naučte se vnímat potřeby vašeho těla, poskytněte mu palivo, díky kterému bude moci správně fungovat.

Zbavte se přebytečné vody

Nezapomínejte ani na pitný režim.Lidský organismus je zhruba z 50% tvořen vodou, bez ní nemůže správně fungovat. Vlivem špatné funkce lymfatického systému má naše tělo tendenci si vodu hromadit, cítíme se pak nafouknutí a oteklí. Podstatně ulevit nám mohou lymfomasáže. Pomůže také úprava jídelníčku, především pak omezení soli ve stravě. Ta se nejvíce vyskytuje v brambůrkách, tyčinkách nebo pizze, najdete ji ale i tam, kde byste ji tak úplně nečekali. Třeba v minerálních vodách, mražených jídlech, polévkách či baleném mase. Pečlivě proto čtěte etikety výrobků.

Jděte po svých

Samotná strava vám však krásné tělo nevytvaruje, zařadit musíte také pohyb. Najděte si aktivitu, která vás bude bavit, a které se budete věnovat s radostí a hlavně pravidelně. Cvičte nejlépe ráno nalačno, nastartujete tak váš metabolismus na celý den. Pokud si ve svém nabitém harmonogramu nenajdete čas, pak alespoň hodně choďte. Chůze je tím nejpřirozenějším pohybem, zapojujte ji proto, jak jen to jde – třeba při cestě do práce nebo na nákup.

Svěřte se odborníkům

Některé partie však cvičením snadno posílit nejdou, hodně obtížně se bojuje například s celulitidou. Nezbývá tedy, než se svěřit do rukou odborníků, kteří vám pomohou vrátit zpět ztracené sebevědomí. Zákroky estetické medicíny jsou bezbolestné, nejedná se o žádné operace, po kterých by následovala dlouhá rekonvalescence, využívají se neinvazivní metody. Za všechny jmenujme třeba populární kryolipolýzu, která tukové buňky zlikviduje mrazem, nebo kavitaci, jež funguje na principu nízkofrekvenčního ultrazvuku. Nic vám tak nebrání dopřát si novou postavu – bez bolesti a bez skalpelu!