Na dovolenou minibusem? Nečekané pohodlí

Češi velmi rádi cestují na dovolenou vlastním autem. Připravují se tak o komfort rychlého přesunu letadlem, na druhou stranu mají mnohem větší svobodu. Mohou si přizpůsobit cestu, zastavit se na zajímavých místech, jimiž projíždí, apod. Jenže ne všichni jsou schopní vlastním autem vyjet.

Často se stává, že domácí auto není úplně ve stavu, v němž byste se s ním v klidu vydali na cestu dlouhou stovky či tisíce kilometrů. Jindy je technicky v pořádku, ale před odjezdem zjistíte, že jste zapomněli na plnění klimatizace. Případně se prostě nejste schopní do tak malého auta sbalit. Co pak?

Půjčte si auto. A velké!

Čím dál více Čechů se vydává do zahraničí v půjčených vozech. Dost často si přitom půjčují větší vozy. Nemusí se omezovat v počtu zavazadel nebo mohou vzít s sebou ještě kamarády. Cestovat minibusem je obvykle ekonomičtější než jet dvěma auty. Každá dobrá půjčovna minibusů vám nabídne klasiku jako Iveco Daily či Citroen Jumper, ale i zajímavější modely. Stačí si vybrat, všechno propočítat a zjistíte, zda se vám půjčení dodávky také vyplatí.

Ušetříte si spoustu starostí

Před výjezdem do zahraničí je každopádně nutné vlastní auto zkontrolovat. Klimatizaci už jsme jmenovali, dále je nezbytné ověřit tlak v pneumatikách, výbavu autolékárničky, brzdy a provozní kapaliny. Ani pokud obecně nešetříte za výměnu oleje a dalších kapalin, neměli byste vynechat návštěvu autoservisu. Tam vám auto zkontrolují nejlépe a díky tomu odjedete s klidem. Návštěva servisu samozřejmě něco stojí a případné opravy či výměny kapalin taktéž. Nebylo by tedy jednodušší si auto půjčit?

Půjčit si minibus je snadné

Vyberete si auto, ukážete občanský a řidičský průkaz, složíte vratnou kauci ve výši 5 000 Kč a auto je vaše. Přesně takhle jednoduchý postup nabízí půjčovna dodávek Ostrava. Zkuste si však auto vybrat a zamluvit co nejdříve, o ty nejlepší modely je totiž zájem. Tak ať pak můžete odjet na dovolenou přesně ve vozu, který jste si vysnili.