Vyžádejte si odškodnění po dopravní nehodě

Stali jste se účastníky dopravní nehody, kterou jste nezavinili? Pak vám pravděpodobně náleží nárok na odškodnění. Byla by hloupost si o tyto peníze, které vám patří, nezažádat. Spousta lidí se jich vzdá, protože nevědí, jaké kroky by vlastně měli podniknout. Buďte chytřejší.

Když se stanete účastníky dopravní nehody, je to vždycky nepříjemná životní zkušenost. I kdybyste z ní nakonec neměli žádné zdravotní následky, minimálně psychická újma bude přetrvávat několik let. Peníze vám následky nikdy nevynahradí, nicméně mohou pomoci zaplatit péči, kterou budete potřebovat na jejich zmírnění.

Utrpěli jste újmu?

Na odškodnění po dopravní nehodě máte nárok, pokud jste utrpěli nějakou újmu. Může jít o zdravotní újmu, ale také o majetkovou či nemajetkovou, například vytrpěnou bolest. Finanční odškodnění získáte třeba za ušlý zisk či náklady spojené s léčením (nejen léky, ale i jízdné do zdravotnického zařízení).

Samozřejmě je třeba při komunikaci s pojišťovnou používat vhodnou argumentaci a správnou strategii, což je pro laika obvykle problematické. Proto je vždy jistější obrátit se na odborníky, kteří mají s vyřizováním takových věcí dost zkušeností.

Nechte si pomoct

Jestli jste se stali účastníky dopravní nehody, již jste nezavinili, a máte pocit, že by mohl být nárok na odškodnění, podívejte se na odškodnění dopravní nehoda-https://www.1zdravotni.cz vám poskytne více informací. První zdravotní pomáhá lidem po dopravních nehodách už od roku 2013, každý případ navíc posoudí zcela bezplatně, takže se nemusíte bát vysokých poplatků. Platit budete, ale pouze tehdy, když uspějete a náhradu skutečně získáte. To je zároveň důkaz, že se První zdravotní vynasnaží udělat vše, abyste získali maximální výši odškodného. Od něj se ostatně odvíjí jejich odměna.

A jak začít? Zvedněte telefon nebo zamiřte na web a napište jim prostřednictvím webového formuláře. Pak od vás budou chtít veškeré dokumenty o dopravní nehodě i probíhajícím správním či trestním řízení a navrhnou další postup.