Proč nemůžete zhubnout? Příčina je mnohdy pouze v hlavě.

Už odmala je nám vnucován určitý ideál krásy. Malé holčičky sní o tom, že budou v dospělosti vypadat jako panenky Barbie, dospělé ženy se zase touží vyrovnat modelkám z billboardů. Jsme učeni, že jakákoliv nedokonalost je nežádoucí a že za krásu se stojí obětovat. Přitom tento krátkozraký trend způsobuje, že ženy trpí nedostatkem sebevědomí a neustále se se na sobě snaží něco zlepšovat. Týká se to zejména hubnutí. Pokud i vy se snažíte dosáhnout vysněné postavy a stále vám to nejde, kde je problém?

Zdravý životní styl

Mnoho žen celý svůj život neřeší nic jiného než to, co jí. Není však na škodu být otrokem svého jídla? Pokud se celý váš den točí jen okolo toho, že přemýšlíte, co budete jíst a co naopak nesmíte jíst, počítáte kalorie a jste ve stresu, celé je to špatně. Aby šla kila opravdu dolů, musíte změnit svoje nastavení v hlavě. Bohatě přitom stačí, když si nastavíte zdravý jídelníček. Sladkosti a pečivo nahradíte zeleninou, zahrnete ovoce v dopoledních hodinách a vyvarujete se tučnému a smaženému. Samozřejmě to nemusíte dodržovat striktně a být ve stresu, pokud jednou nebo dvakrát jídelníček porušíte. Naopak – určete si týdně jeden den, kdy si prostě dáte přesně to, na co máte chuť. Bez výčitek.

Pohyb

Pokud chcete postup v hubnutí vidět rychleji, určitě nevynechávejte pohybovou aktivitu. Nemusíte se však dřít do úmoru. Bohatě stačí, pokud pro začátek začnete chodit všude pěšky, zapomenete na výtah nebo občas vyrazíte do práce na kole. Pro rychlejší progres můžete zkusit návštěvu fitness centra, kde nabízí širokou škálu zábavných sálových aktivit. Při spinningu, pilates, józe či kruhovém tréninku si dáte do těla a zároveň vás to bude bavit. Nezapomínejte se také pokaždé odměňovat. Pro ty z vás, které sport nebaví, se tím totiž v mozku vytvoří asociace, a příště se budete na cvičení těšit. Jak by měla taková odměna vypadat? Může to být sladká müsli tyčinka nebo třeba odpočinek ve wellness zóně