4 problémy, se kterými pomůže PC servis

Počítače a notebooky jsou dnes všude kolem nás, málokdo se bez nich ve své profesi obejde. Usnadňují práci, jenže občas ji také přidávají. Především když nefungují tak, jak by si člověk přál. Počítač je zavirovaný, z neznámého důvodu pomalý, odejde mu nějaká hardwarová součástka. Co pak?

Pro většinu běžných lidí jsou počítače záhadné stroje. Pro PC servis Brno však ne. Elektronice i softwarovému vybavení rozumí a pomohou vám vyřešit mnohé počítačové problémy.

1. Počítač nejde zapnout

Mačkáte zapínací tlačítko a nic se neděje? V první řadě zkontrolujte, zda je počítač zapojený do elektřiny či jestli má notebook nabitou baterii. Pokud je tohle v pořádku, zřejmě půjde o hardwarový problém a servisu se nevyhnete. Možná bude dokonce oprava nerentabilní, avšak to vám v každém dobrém servisu řeknou, ještě než se pustí do opravy.

2. Neustále vás otravují vyskakující okna

Počítač je pomalý a často se vám v něm zobrazují vyskakující okna s různými nabídkami nebo soutěžemi? Pak jste nejspíš někde chytili vir. Ten počítačový. V tomto případě je pomoc jednoduchá, v některých případech stačí vir odstranit, jindy pomůže přeinstalovat systém. Pro znalce jde o jednoduchý úkon.

3. Počítač je zpomalený

K tomu prostě časem dochází, ať děláte, co děláte. Zaprvé počítač časem zaplníte různými (i zbytečnými) soubory. Mnohé z nich si ukládají samy aplikace, mají tzv. cache, které ke své funkčnosti ani nepotřebují. Kromě toho se počítač po pár letech (asi tak po dvou) zanese prachem a je třeba ho vyčistit. Laik by se do toho raději pouštět neměl.

4. Nevíte si s něčím rady

Něco nefunguje, jak byste si přáli? Nevíte, jak správně a bezpečně zálohovat data? Potřebujete nainstalovat nový operační systém či program? Polili jste si notebook? Je rozbitý displej? I s tím vám pomohou v servisu. Na značce vašeho notebooku či operačním systému přitom vůbec nezáleží. Servis PC Brno se nezalekne žádného problému.