Z Mikova není jen Rybička – české nože Mikov mají dvousetletou tradici

Nemusíte, obrazně řečeno, chodit do světa, abyste si pořídili kvalitní nůž. Nože Mikov doprovází 200 let stará tradice a jde o skutečnou českou nožířskou legendu, jejíž věhlas již dávno překročil hranice České republiky.

Nože Mikov nabízí skutečně široký sortiment různých typů nožů. Jde o kapesní zavírací nože, lovecké a outdoorové nože, armádní nože a dýky, sportovní nože, vyhazovací nože, nože Progress, ale i pouzdra a další příslušenství. Nože jsou mimořádně kvalitní, z prvotřídních materiálů, a jsou z nich cítit mnohaleté zkušenosti i láska k nožířskému řemeslu.

Rybička není jediným kapesním nožem Mikov

Kapesní nůž Rybička byl legendou už v předrevoluční době. A zůstal jí dodnes. Dnes je doslova sběratelským hitem a prodává se jako luxusní nůž v mnoha designech. Třeba jako pohádkový Nemo, nebo pozlacen v dřevěné dárkové krabičce. Je to krásný dárek pro každého – pro ženu i muže.

Avšak rybička rozhodně není jediným kapesním nožem z Mikova. Firma vyrábí běžné zavírací nože i multifunkční zavírací nože s různou výbavou. Například dámský kapesní nůž Mikov Adele 202-NH-5/K obsahuje nůž, pilník na nehty, nůžky, pinzetu a párátko. Typicky pánské verze multifunkčních nožů obsahují vývrtky, otvíráky, pilku a jiné příslušenství spíše pro pány.

Lovecké a outdoorové nože z Mikova

I tyto nože mohou být multifunkční. Poskytnou základní výbavu pro pobyt v přírodě nebo lov, ale i pro různé survival situace. Mimo to nabídka zahrnuje klasické lovecké nože ve stylovém designu, s dřevěnou střelkou, nebo se střelkou z paroží. Hodí se na ryby, k houbaření a pro pobyt v přírodě obecně.

Sportovní nože

Speciální nože najdeme mezi noži určenými pro sportovní aktivity. Jde o golfový kapesní nůž, potápěčský nůž, i nože pro rybáře. Pro sportovní a tréninkové účely je učena vrhací hvězdice i vrhací nůž.