Léto si žádá dokonalé nohy – jak je získat?

Všichni, kteří už netrpělivě vyhlíželi horké sluneční paprsky, se dočkali. Léto je tady v plné síle. Konečně se tak můžeme zbavit nejen teplých svetrů a neforemných bund, ale i těžkých a uzavřených bot. Přichází totiž čas lehkých sandálků, žabek a otevřených střevíčků. A spolu s tím i čas odhalování našich nohou. Jak na to, aby byly v co nejlepší kondici?

Pedikúra jako samozřejmost

Spousta z nás bohužel zanedbává péči o nohy a nevěnuje jim takovou pozornost jako jiným částem těla. Zatímco do kosmetického salonu, do kadeřnictví nebo na manikúru chodíme naprosto běžně, pedikúru mnozí stále vnímáme jako zbytečný luxus. Přitom popraskané paty, přerostlé nehty nebo oloupaný lak teď v létě rozhodně nikdo nepřehlédne. Nemluvě o tom, že zanedbaná péče může znamenat také zdravotní následky – v extrémním případě se může objevit plíseň, hnisání nebo infekce.

Nezbytná domácí péče

Základem zdravých a krásných nohou je pochopitelně domácí péče. Dopřejte jim horkou patnáctiminutovou lázeň. Po ní opatrně obrušte zrohovatělou kůži, soustřeďte se hlavně na paty, které dostávají chůzí nejvíce zabrat. Vyladit dohladka je můžete ještě tělovým peelingem a nezapomínejte na každodenní promazání vhodným krémem, který kůži zjemní, zvláční a zabrání tvorbě otlaků. Vašim nohám občas poskytněte také intenzivnější „noční kúru“ – na chodidla naneste silnou vrstvu krému, natáhněte bavlněné ponožky a odeberte se do postele. Uvidíte, že ráno budou vypadat jako znovuzrozené.

Čas lakování

Poté přichází čas věnovat se úpravě nehtů. Kvalitními nůžkami je zastřihněte do rovna, aby nepříjemně až bolestivě nezarůstaly. K dokonalému tvaru si pomozte ještě pilníkem. Pak teprve sáhněte po laku na nehty. Ten neslouží jen ke zkrášlení, ale funguje také jako ochrana. Pokud tápete ohledně barev, pak vězte, že vedle nešlápnete s nesmrtelnou červenou nebo bílou, která vypadá obzvlášť dobře v kombinaci s opálenou kůží.

V rukou odborníků

Jednou za zhruba pět týdnů svěřte vaše nohy do péče odborníků a zajděte si na profesionální pedikúru. Nejen, že po návštěvě budou vaše chodidla jako ze škatulky, ale ještě si tady krásně odpočinete. Součástí ošetření je totiž také příjemná masáž. Tak nechte se hýčkat a vylaďte svůj vzhled k naprosté dokonalosti i v těch nejmenších detailech!