Mobil jako nejlepší sportovní pomocník

Rozhodli jste se zatočit s přebytečnými kilogramy a chcete začít pravidelně sportovat? Pořiďte si chytrý mobilní telefon a vyberte k němu takové příslušenství, které vám dodržení vašeho předsevzetí alespoň trochu usnadní. Vyberte si sluchátka na běh, ochranné kryty a pouzdra pro mobil nebo také držáky na kolo, případně hodinky nebo fitness náramky.

Běhání s mobilem

Mobil je skvělým pomocníkem, který vám pomůže měřit uběhlou vzdálenost, kilometry, vaši rychlost a případně i spálené kalorie. Stačí, když si do mobilu stáhnete vhodnou běžeckou aplikaci, připojíte k němu klasická nebo také bezdrátová bluetooth sluchátka a můžete vyběhnout. Nezapomeňte si pořídit také větší paměťovou kartu a nahrát si hudbu, která vás u běhání výrazně podpoří.

Jízda na kole

Stejně jako běžecké aplikace existují také aplikace například pro jízdu na kole. Pořiďte si držák na kolo, který umístíte na řídítka a do něj pohodlně vložíte chytrý mobilní telefon. Díky tomu ihned uvidíte, jak rychle jedete, jaké je stoupání a klesání a podobné. Taková aplikace v mobilu může sloužit jako tachometr a mnohdy ukazuje i víc funkcí najednou. Mobil může i na kole sloužit k poslechu hudby.

Cvičení podle aplikací

Pokud chcete cvičit doma, nezoufejte, i zde můžete využít všech výhod mobilního telefonu. Pořiďte si stojánek nebo pop socket, díky kterému bude váš mobilní telefon nejen trendy kouskem, ale bude se vám mnohem lépe držet, případně jej můžete položit blízko svého cvičebního místa.

Chytré aplikace vás povedou krok za krokem a naučí vás, jak cvičit doma, jak správně dýchat, držet tělo a každý den vám připomenou, že je čas opět cvičit.

Chytré hodinky a náramky

Mezi nejoblíbenější cvičební pomocníky patří v současné době chytré hodinky a náramky. Díky ním můžete monitorovat svůj spánek, hlídat si tepovou frekvenci, zaznamenávat počet kroků, ušlých kilometrů a spálených kalorií.

Tyto náramky a hodinky se dají propojit s chytrým mobilním telefonem a můžete si tak vést denní, týdenní i měsíční statistiku vašich sportovních úspěchů.

Držáky na motorku

Kromě držáku na kolo si můžete vybrat i držák na motorku, kdy mobilní telefon opět funguje jako tachometr, hudební médium, případně komunikační nástroj a se sluchátky v přilbě také pro komunikaci se spolujezdcem nebo okolními řidiči.