Tipy, které vám pomohou při výběru restauračního nábytku

I když tím hlavním, podle čeho vás budou vaši hosté posuzovat, bude většinou chuť jídla, i pohodlí, atmosféra a vzhled restaurace hrají svoji roli. Zásadní roli při tom hraje restaurační nábytek. Jeho výběru se vyplatí věnovat čas, pokud tedy zrovna zařizujete či rekonstruujete svoji restauraci, jistě oceníte některý z našich tipů.

Vybírání nábytku do profesionální restaurace se zásadně liší od toho, když si kupujete stůl do vlastní domácnosti. Pokud nebude dostatečně kvalitní a připravený na vysoce frekventované používání, může vás svým vzhledem zaujmout jakkoliv, ale pořizovat si jej se nevyplatí. Doporučujeme proto výhradně profesionální gastro nábytek.

Dodržte styl vaší restaurace

Při nákupu stolů a židlí se držte stylu a konceptu vaší restaurace, stejně jako vzhledu jejího interiéru. Dodržet byste měli tvary (kulaté či zaoblené hrany) i celkovou jednotnost prostoru. Pokud chcete, aby vám nábytek do restaurace vydržel co nejdéle, sáhněte po masivním dřevu. To skvěle odolává zátěži, vydrží sloužit po dlouhou dobu, a navíc navodí pohodovou a domáckou atmosféru. Naopak kovový či skleněný nábytek může působit moderněji a elegantněji.

Pohodlí především

Tím možná vůbec nejdůležitějším je však komfort vašeho zákazníka. Stoly by proto měly být pevné, židle naopak co nejpohodlnější. Uvažujete-li o dřevěných židlích, vždy by měly mít alespoň lehce tvarovaný sedák, pokud ne přímo polstrování. Míru pohodlí volte také s ohledem na to, kolik času hosté ve vaší restauraci budou trávit. Čím déle, tím více komfortu jim dopřejte, například ve formě područek k židlím.

Nábytek na terase by měl ladit s tím v interiéru

Stoly a židlemi to však nekončí. Ke každé správné restauraci patří bar a k němu barové židle. Zejména u nich dbejte na co největší komfort. Pohrajte si i se vzhledem, barem přeci jen chcete zaujmout a své zákazníky k němu přilákat.

Speciální kategorii restauračního nábytku tvoří nábytek venkovní. Ten musí být velmi odolný vůči povětrnostním podmínkám, UV záření, vlhkosti nebo poškrábání. Hodí se také je-li snadno přenositelný a stohovatelný. Výběr zahradního nábytku nepodceňujte. Když k moderně vybavenému interiéru vyskládáte na terasu bílé plastové židle, nebude to vypadat vůbec dobře.

Posledním kritériem, které musíte vzít v úvahu, je omyvatelnost. V restauraci je hygiena velice důležitá, a to nejen v kuchyni. Vybírejte tak z dobře omyvatelných potahů a látek.