Praktické autodoplňky vám pomohou s přepravou objemných zavazadel

Vzít si na dovolené vlastní kolo a vyrazit s ním na projížďku, podniknout delší pěší túru nebo se v zimě vydat na lyže, to zní jistě dobře. Aktivní dovolená s sebou ale může nést problémy, kam s veškerým vybavením, které pro ni potřebujete. Zvlášť pokud plánujete jet vlastním automobilem. Praktické autodoplňky vám pomohou tuto starost vypustit z hlavy. Díky nim se váš vůz stane téměř multifunkčním.

Střešní boxy zvětší váš zavazadlový prostor o stovky litrů

Nejčastější problém při odjezdu vlastním autem na delší dobu je nedostatek zavazadlového prostoru. Střešní boxy, nebo chcete-li rakve jej řeší. Neslouží, jak si mnozí mylně myslí, pouze pro přepravu lyží v zimě, velmi dobře do nich schováte jakékoliv zavazadlo či například dětský kočárek.

Při výběru střešního boxu se vyhněte těm přesahujícím rozměry střechy vašeho vozu. Výrazně by se vám mohl zhoršit výhled z automobilu. Střešní boxy, zejména ty, které jsou přístupné ze stran, jsou díky centrálnímu zamykání s několikabodovou fixací velmi bezpečné, nemusíte se bát, že by vám jej někdo vykradl.

Nejvýhodnější nosiče kol jsou na tažné zařízení

Na střechu lze kromě autoboxu umístit také jízdní kola. Mimo nosičů na střechu existují také varianty na páté dveře nebo na tažné zařízení. Nosiče kol na tažné zařízení představují nejpohodlnější a nejuniverzálnější řešení. S koly je velmi snadná manipulace, nikam je nemusíte zvedat. Zároveň slibují nejnižší spotřebu ze všech možností přepravy jízdních kol vně automobilu. Jediné, co musíte řešit, je pořízení třetí SPZ (na nosič) a zvýšená opatrnost při couvání.

Další praktické autodoplňky, které se vám na dovolené poslouží

Na dovolené hledáte jakýkoliv způsob, jak si zjednodušit život. Mezi další autodoplňky, jež vám s tím pomohou, patří například elektrické doplňky, ulehčující řízení i trávení času uvnitř automobilu, nebo doplňky ke zkrášlení jeho interiéru.