Gabiony jako vkusné oplocení pozemku

Důvody, proč se lidé rozhodnou oplotit si svůj pozemek, bývají různé. Někdy se může jednat o touhu po větším soukromí, kdy je potřeba se ochránit před zvědavými zraky kolemjdoucích, jindy se jedná o záležitost čistě estetickou. Gabiony vám perfektně poslouží v obou případech.

Gabionové ploty mají mnoho výhod

Mezi asi největší přednost tohoto typu oplocení patří rozhodně vzhled. Na výběr máte ze širokého spektra provedení v různých velikostech, takže si snadno vyberete přesně takový typ, jenž se bude do vašeho exteriéru nejvíce hodit. Stejně tak kamínky, co tvoří vnitřní výplň, lze sehnat od těch nejmenších až po velké kusy. Volba samotného druhu kamene se poté taktéž odvíjí od vašich preferencí.

Další velká výhoda je zajisté dlouhá životnost. Při správném a kvalitním provedení vydrží stěny až přes sto let, což je opravdu dlouhá doba. Montáž bývá zpravidla velmi jednoduchá, takže se nemusíte obávat náročných zásahů do vašeho pozemku. Vždy je ale samozřejmě lepší obrátit se na odborníky, na to pamatujte! Ačkoliv se vám může zdát pořizovací cena malinko vyšší, než je tomu u jiných typů oplocení, věřte, že se jedná o velice dobou investici do budoucna.

Ticho a popínavé rostliny

Gabionové zdi jsou to pravé pro milovníky popínavých rostlin. Kovová konstrukce je pro plazivé druhy zeleně naprosto ideální, takže hravě skloubíte příjemné s užitečným. Opomenout by se neměl ani fakt, že gabionové oplocení skvěle funguje jako protihluková stěna. Jestliže máte svůj pozemek hned vedle rušné komunikace, tak pomocí gabionů se těchto rušivých elementů zbavíte.

Pokud byste měli rádi tento typ oplocení i u vás před domem, mrkněte se na webové stránky firmy Gabion-sítě s.r.o., jež svým klientům poskytuje služby v této oblasti téměř 20 let. Nejen že zde seženete gabiony levně, ale firma své realizace provádí po celé České republice. Nezáleží na tom, zda jste z Prahy nebo Ostravy, i vy můžete mít doma kvalitní gabionovou stěnu.