4 tipy, jak do restaurace přivést hosty

Léto je dobou cestování. Spousta lidí vyráží vstříc novým dobrodružstvím a zážitkům. Jedni míří za relaxací, druzí za poznáním. Všichni bez výjimky se však chtějí na svých dovolených dobře najíst a napít. A právě to je šance pro vás, kteří provozujete podnik v blízkosti oblíbených turistických cílů. Jak návštěvníky přilákat zrovna do vaší restaurace?

Ukažte se

Zapracovat se rozhodně vyplatí na webových stránkách. Spousta lidí před první návštěvou zamíří totiž právě na ně. Na internetu hledají různé informace o daném regionu – od památek, které mohou navštívit, až po restaurace, kde dobře vaří. Chybět nesmí aktuální menu, které si hosté mohou v klidu prostudovat a rozmyslet se, jestli si z nabídky vyberou, a daná restaurace jim vyhovuje také po cenové stránce. Vidět ale buďte nejen na internetu, kolemjdoucím o sobě dejte vědět pomocí poutavých venkovních nápisů, kolemjedoucím zase díky billboardům podél silnic.

Buďte originální

Lidé touží po originalitě, nabídněte jim proto to, co jinde nedostanou. Servírujte třeba pokrmy, které jsou pro váš region typické, držte krok s moderními kulinářskými trendy, uspořádejte tematické dny nebo pojměte restauraci stylově až do posledního detailu. Poskytněte hostům zkrátka jedinečný zážitek, který utkví v jejich paměti dlouhou dobu, a za kterým se budou rádi vracet. Odlišíte se tak od neuvěřitelné šedi průměru, která je pro většinu restaurací typická.

Mějte správné lidi

Rozhodující podíl na úspěchu či neúspěchu restaurace mají lidé – servírky, číšníci, kuchaři. Najdete-li vhodné zaměstnance, kteří disponují potřebnými zkušenostmi i schopnostmi a svou práci dělají rádi, máte vyhráno. Nezapomeňte je ale patřičně motivovat. Kromě stálého personálu, byste měli disponovat také sezónními zaměstnanci, kteří vám vytrhnou trn z paty nejen o prázdninách, ale i při speciálních událostech nebo mimořádných situacích.

Dobré jídlo především

Hlavní věcí, o kterou jde v restauraci především, je samozřejmě dobré jídlo. Držte se hesla, že méně znamená více. Nabízejte raději menší počet pokrmů, lépe tak uhlídáte jejich vysokou kvalitu. Abyste mohli jídla připravit kvalitně, chutně a bez dlouhého čekání, nemělo by ve vaší kuchyni chybět to správné gastro vybavení. Protože se nejedná zrovna malou investici, pořádně si promyslete, bez čeho se opravdu neobejdete. Základ určitě představuje konvektomat a myčka nádobí, které vám ušetří spoustu času. Patřičný hygienický standard, který je pro provoz celé kuchyně klíčový, zajistí nerezový nábytek. Perfektně se čistí, neplesniví a vydrží vám dlouhé roky. Investice do kvality se vám proto rozhodně vyplatí. Projeví se nejen na spokojenosti, ale i na vyšším počtu hostů.