Sedačky na míru jako řešení pro váš malý obývák

Když máte obývák větší než 30 čtverečních metrů, asi neuvažujete o tom, jestli se vám do něj vejde vaše vysněná sedačka. V menších prostorách už ale neřešíte pouze vzhled a barvu, mnohem víc je potřeba se soustředit na velikost a praktičnost. Od toho tu jsou sedačky na míru.

Sedačky na míru šetří prostor

Největší benefit, který sedačky na míru přinášejí, je přizpůsobení si tvaru a velikosti vašim ztíženým podmínkám. Vyhnout byste se měli jakýmkoliv složitějším tvarům, i když sedačka ve tvaru L může perfektně padnout do úzké místnosti, kde přiražená ke zdi chytře šetří prostor. Ptejte se také spíše po nižších sedačkách.

Vybírejte sedačky Praha ve světlých odstínech

Méně prostorný obývací pokoj lze opticky zvětšit také pomocí vizuální stránky. Nebojte se výraznějších barev nebo vzorů, které oživí malou místnost, a navíc jí přidají na útulnosti. Pokud se přeci jen nechcete pouštět do příliš odvážných vzorů, pomůže vám barevný či jinak výraznější polštářek nebo přehoz. Obecně platí, že tmavší odstíny opticky místnost zmenší, při nedostatku místa je se jim tak lepší vyvarovat. Další otázka zní, co k sedačce? Pokud se vám do prostoru nevejde křeslo, sedačky Praha vhodně doplní taburety. Ty se navíc často vyrábějí s úložným prostorem, který se vždy hodí.

Praktické sedačky s více funkcemi

Jako třetí bod doporučujeme hledět na multifunkčnost. V malých bytech je velkým problémem nedostatek úložného prostoru, pokud ho v sobě bude mít vaše sedačka, můžete do něj uložit peřiny, sezónní oblečení nebo památeční věci, kterých je vám líto se zbavit. Druhou možností jsou rozkládací sedačky. Nikdo vás nenutí na nich pravidelně spávat, ale pro pohodlnější lenošení či případnou návštěvu, která bude chtít přenocovat, je to ideální řešení. Dnes už navíc snadno seženete rozkládací sedačku s kvalitním roštem, PUR pěnou nebo pružinami, nemusíte se tak bát bolestí zad nebo jiných projevů nezdravého spánku.