Papírové krabice vám usnadní stěhování

Když plánujete stěhování, jedna z prvních otázek zní: V čem to všechno převezu? Věci jako oblečení, knihy, nádobí či další osobní předměty potřebují pevný a snadno přenositelný obal. Řešením jsou papírové krabice. Jde o nejdostupnější a nejpraktičtější variantu.

Možná si řeknete, že skočíte do obchodu, vezmete pár krabic od banánů a s nimi si vystačíte. Jen si ale vybavte, kolik věcí potřebujete do své nové domácnosti přestěhovat. Navíc, těžko se setkáte s tím, že krabice v obchodě budou dostupné v takovém množství a zejména stavu, aby přežily celé stěhování.

Bezpečnost převážených věcí na prvním místě

Krabice na stěhování jsou dostatečně odolné na to, aby přežily celé stěhování a společně s nimi i jejich obsah. Vyrábí se z pevné pětivrstvé lepenky, která zajišťuje jejich pevnost. Pro lepší manipulaci bývají opatřené úchyty. Vybrat si můžete z různých rozměrů, některé z nich dosahují i vyšších jednotek metrů. Díky pravidelným tvarům se krabice jednoduše rovnají do auta, při stěhování tak nezaberou žádný prostor navíc. Před samotnou přepravou nezapomeňte pro větší bezpečnost krabice zafixovat lepicí páskou.

Po stěhování můžete krabice recyklovat, nebo dále používat

Za pár korun pořídíte krabice, s nimiž hravě zvládnete celé stěhování a ochráníte své věci. Navíc vám krabice zůstanou, můžete je tak dále využít ve své domácnosti. Pokud je už dále nebudete potřebovat, velká výhoda je jejich recyklovatelnost, nezatěžujete tak nijak životní prostředí. V papírových krabicích můžete některé věci i nadále skladovat.

K tomu slouží i speciální archivační krabice z pevného kartonu bílé nebo hnědé barvy. Dají se snadno popsat, čímž se zachová přehlednost. Používají se pro smlouvy, dokumenty apod. a kromě skladů se hodí i přímo do kanceláří nebo pokojů.