Potřebujete na cestách prostor? Řešením je dodávka nebo užitkový vůz

Jen málokdo z nás se v dnešní době obejde bez automobilu. Řada rodin vlastní alespoň dvě auta, vozový park má k dispozici každá střední a větší firma. A ke své práci využívá auto i drtivá většina podnikatelů, kteří nemají žádné zaměstnance. Doba je uspěchaná a navíc často potřebujeme přepravovat náklad.

Místo v osobním automobilu nám nemusí vždy stačit

I když vlastníme prostorné osobní auto, můžeme jednoho dne zjistit, že nám jeho kapacita přestala vyhovovat. Přichází čas na pořízení dodávky nebo užitkového vozu.

Jak vybrat ten pravý užitkový vůz pro podnikatele?

Před koupí toho pravého vozu bychom měli pečlivě promyslet, jaký typ a množství nákladu máme v plánu přepravovat. A vzít v úvahu i situaci, kdy stoupne prodej našeho zboží. Pro řadu řemeslníků jsou vhodné pickupy, které ocení zejména ti, kdo potřebují vozit nářadí, menší množství materiálu či zboží, rozličné přístroje a menší kusy vybavení. Pickupy jsou vhodné například pro malíře pokojů či instalatéry. Pokud se zabýváme pokládkou podlah, jsou pro nás ideální dodávky a užitkové vozy. Ty oceníme, i když provozujeme obchod nebo prodejní stánek. Nejlepší volbou jsou furgony, ve kterých je nákladní prostor oddělen od kabiny přepážkou. Často se nám mohou hodit i přívěsy. Ve stavebnictví se mnohdy neobejdeme bez sklápěče, ze kterého snadno složíme sypký materiál.

Jak vyřešit přepravu většího počtu osob?

Pokud často přepravujeme skupinky osob, jsou tu pro nás minibusy a vany. Můžeme je využívat nejen k práci, ale také jako rodinný vůz. A jednoduše v nich přepravíme i rozměrný náklad.

Jaký vůz vybrat?

Peugeot Boxer a Mercedes Sprinter jsou osvědčené a oblíbené značky, které se vyrábějí v mnoha variacích od dodávky přes skříň až po sklápěčku. V široké škále modelů si každý najde ten pravý.