Vyzkoušejte vibrační plošinu a zhubněte jednou provždy

Krásná a štíhlá postava je snem každého z nás. Nemusíte se hodiny mučit ve fitness centru ani chodit denně běhat kolem domu. Vyberte si cvičební stroj domů a pracujte na dokonalém těle, kdykoliv budete chtít. Vyzkoušejte vibrační plošinu a už nebudete chtít cvičit jinak.

Výhody vibrační plošiny

Mezi největší výhody vibrační plošiny patří, že vás cvičení bude bavit. Navíc nemusíte dělat příliš velké pohyby ani cviky, přesto budete posilovat tělo a svaly, o kterých jste ani nevěděli, že je máte. Stačí si nastavit obtížnost vibrací, případně nastavit terén, a poté si už jen užít cvičení. Výhodou je také to, že můžete cvičit doma u oblíbeného seriálu, filmu nebo u hudby.

Jak často cvičit

Na vibrační plošině, stejně jako na běžeckém pásu nebo eliptickém trenažéru, můžete cvičit denně. Pro posílení svalů a formování postavy vám bude stačit 30 minut na stroji. Ideální cvičení bude, když jeden den trénujete ruce, druhý den trénujete nohy a další den například břicho. Jen tak zamezíte tomu, že dostanete svalovou křeč a budete mít pocit, že se nemůžete ani pohnout.

Pro koho je cvičení vhodné

Posilování na vibrační plošině není určeno jen pro profesionální sportovce, ale může na ní cvičit opravdu každý. Je také ideálním cvičebním strojem po úraze a při rehabilitaci. Pokud máte problémy s klouby nebo vás často bolí záda, jednoduše zvolíte nižší zátěž a nižší intenzitu vibrací.

Jak působí vibrace na tělo

Vibrace nutí vaše tělo, aby zatínalo svaly, tím se zároveň posilují. Mimo jiné dokáže vibrační plošina rozproudit krev a urychlit tak spalování tuků a podpořit správnou funkci metabolismu. Pravidelné cvičení slouží i pro zvýšení kondice a zlepšení fyzické odolnosti. Ideální je doplnit cvičení na vibrační plošině ještě kardio aktivitou. Vybrat si můžete venkovní běh nebo běh doma na běžeckém páse, případně se půl hodiny před cvičením můžete projet na kole nebo rotopedu.

Kdy uvidíte výsledky

První výsledky uvidíte již po pravidelném měsíčním používání. Vibrační plošinu používejte denně, pokud chcete rychle nastartovat svůj metabolismus a hubnete z vyšší váhy. Třikrát týdně se doporučuje použití, pokud cvičíte ještě například v posilovně nebo na dalších cvičebních strojích a hubnete pozvolna. Jednou až dvakrát týdně stačí k udržování váhy a zvyšování fyzické kondice.