Výběr prádla pro muže: jak na to?

Kvalitní a pohodlné spodní prádlo, které je příjemné na nošení, je často jednou z věcí, jejichž výběr po čase převezme žena. Jak ale vybrat to správné, aby byl muž spokojený a nosil ho?

Ženy obecně se o své muže rády starají a kupují jim oblečení podle svých představ, spodní prádlo není výjimkou. Jen tak proto, že ho potřebuje nebo jako dárek, je ale dobré vybrat především s ohledem na muže a jeho pohodlí. Na co se tedy zaměřit a mít jistotu, že vybereme správně?

Materiál
Muži ho moc neřeší a na cedulce nepoznají rozdíl mezi bavlnou a polyesterem. Na sobě ho však poznají velmi dobře, a tak se vyhněte všem umělým materiálům, samozřejmě s výjimkou funkčního prádla. Pro běžné nošení volte spíše bavlnu, modal nebo bambus a jejich kombinace s elastanem nebo viskózou. Na citlivé pokožce, kterou má prádlo chránit, se může podráždění z nepříjemného materiálu objevit rychle, proto volte pohodlnou a osvědčenou kvalitu.

Velikost 
Trochu choulostivá věc, pokud se před námi muž snaží vypadat lépe a hubenější. I když se to nezdá, mají to stejně jako ženy a snaží se nás zmást chybnými údaji o velikosti, kterou nosí. Nenechte se odradit, když víte, že má XL, vyberte velikost XL a nedejte na jeho řeči, že nosí maximálně M už od střední školy. Dobře padnoucí velikost je základem pro pohodí při nošení a volnost pohybu, a ať už nám muž říká co chce, malé trenýrky zavře do šuplíku a nosit je nebude.

Střih

Tady bychom měli jít na jistotu a vybírat podle toho, co nosí nejčastěji. Trenýrky, boxerky nebo slipy? Vyberte to, co víte, že mu bude sedět a že nosí rád. Samozřejmě si můžeme dovolit experimentovat více, než by to dělal on sám. A tak pokud nosí nejčastěji trenýrky, zkuste jednou boxerky, třeba zjistí, že jsou ještě lepší, a nebo naopak budete vědět, že touto cestou už se příště vydávat nebudete.

V neposlední řadě nezapomeňte na vzory a barvy. Ve většině případů jsou muži konzervativní a budou si kupovat stále to samé dokola, tedy jejich šatník bude plný tmavě modrých a černých boxerek. Vneste do něj trochu barev, obrázků a kombinací, dnes jsou v kurzu. Možná budete překvapená, že sám by si je nekoupil, ale od vás nosí i zářivé barvy a vzory.