Jak správně vybrat okna?

Zvažujete výměnu oken? Stavíte nový dům a nevíte, jaká okna jsou ta nejlepší? Je zapotřebí zohlednit více faktorů, záleží rovněž na typu stavby. Proto si nechte poradit, podle čeho byste se měli orientovat, abyste vybrali ta správná.

Plastová okna jsou stále výhodná

Technologie se stále mění, používají se vylepšené materiály, které mají zdokonalit naše bydlení. Ještě před půl stoletím se stále využívaly převážně okna dřevěná. Tento materiál není zanedbatelný ani dnes. Jestli máte chatu, na kterou příliš nedojíždíte, skrze dřevěná okna alespoň trochu „dýchá“. Z hlediska izolace jsou ovšem lepší okna z bytelnějšího materiálu, tedy plastu či hliníku. Plastová okna patří mezi stále nejoblíbenější produkty. Jednak jsou finančně velmi přínosná, což jim neubírá na kvalitě. Jsou pevná a bytelná, nabízí se široká škála zhotovení, od bílé varianty až po podobu dřeva. Snadno se udržují, nemusíte je natírat ochrannými laky jako dřevo.

Plastová okna – Praha

Okna nekupujeme denně. Proto asi ihned nebudete vědět, na koho se obrátit. Samozřejmě, že nejlepší je, když si můžete zajít do showroomu a okna si doslova osaháte. Při té příležitosti si necháte poradit od profesionála, který s vámi probere dispozice vašeho domova. Máte například potíže s vlhkostí? Vybere ideální kombinaci, která tento faktor nezhorší. Chcete bytelnější okna? Můžete mít nejen dvojsklo, ale i trojsklo. Určitě se jděte podívat do showroomu, protože mnohé katalogy zkreslují podobu produktu. Jestli jste z hlavního města, stačí si zadat do vyhledávače termín „plastová okna Praha“ a najděte si vám nejbližší pobočku. Profesionální firmy mají mnohdy ve svém adresáři i více showroomů, jejich služby poté můžete využít v případě, kdy budete renovovat chatu apod. Mezi takové společnosti patří i firma Pramos, jejíž pobočky najdete převážně na Moravě, showroom nechybí ale ani v Praze, severní a východní části Čech. Osobní komunikace s odborníkem je nanejvýše vhodná. Profesionál se vás totiž zeptá například, jak máte řešené topení. V některých místnostech bude proto stačit okno s dvojskly, jinde bude lepší aplikovat trojskla. Nabídne vám možnost bytelnějšího okna odolnějšího proti vniknutí, oceníte i protihlukové možnosti. Zeptejte se na možnost zaměření oken na místě, pak se lépe tvoří kalkulace na míru.