Párek v rohlíku si můžete dát i doma

Většina z nás má párek v rohlíku od dětství spojen s letními výlety a dovolenými a je pro nás skoro až svátečním pokrmem, který nás přenese na cesty, jen o něm slyšíme. Nejen pro děti bude určitě skvělou zprávou, že nyní si tuto atmosféru můžeme vychutnat i v pohodlí domova.

Nejen na výletě

Některá jídla máme spojená s určitými situacemi. Na ohni opečené špekáčky patří k večerům na chatě nebo v kempu, párek v rohlíku zase k výletům. Patří totiž mezi nejčastější jídla, která si kupujeme. Doma si můžeme připravit verzi s rozříznutým rohlíkem, ale to už není úplně ono. Právě ta kombinace, kdy je párek kompletně uvnitř rohlíku a dochucený hořčicí nebo kečupem, nás neustále láká. Milují ho nejen děti, ale si dospělí, a nikdy se neomrzí.

Pohodlně doma

Jenže když si vyzkoušíte připravit stejný hot dog doma, různé pokusy o vměstnání střídy do rohlíku a vytvoření tak místa na párek postupně selhávají. Jako nejlepší způsob se osvědčila obrácená vařečka, bohužel často dojde k tomu, že rohlík spíše proděravíme, než abychom v něm vytvořili pro párek. Z rychlého a jednoduchého jídla se tak stane noční můra se zdlouhavou přípravou, a tak si tuto pochoutku doma raději odpustíme. Pro přípravu je vynikající pomocník hotdogovač Orava, který vám všechnu práci ušetří. Trn z nerezové oceli pečivo ohřeje a zároveň v něm vytvoří potřebné místo a ve varné nádobě s nepřilnavým povrchem můžete v páře najednou ohřát až šest párků. Pak už stačí jen přidat hořčici a podávat domácí hot dogy.

Snadné použití i údržba tak usnadní přípravu a vy si doma můžete dopřát párky v rohlíku třeba každý den. Využijete nejen pro rychlou večeři, ale i občerstvení na párty a oslavy, což bude mít velký úspěch zvlášť u dětí. Nádobu můžete využít i jen na ohřev párků, které jsou díky páře vždy šťavnaté a křupavé.