Vánoční osvětlení, dárky a ingredience na cukroví nakupte již teď

Je září, což znamená, že v supermarketech pomalu přestanou nabízet školní aktovky a pastelky, jejich místo nahradí čokoládové figurky Mikuláše a vánoční zboží. Je to šílené, ale je to tak. Vánoce už se zase blíží. Co kdybyste je tentokrát prožili v opravdovém klidu a pohodě?

Vánoce jsou svátky klidu a pohody pro málokoho. Většina rodin, zejména pak maminky, se spíš stresuje s tím, jestli mají dostatečně hezkou výzdobu, dost dárků pod stromečkem, napečené ty správné druhy cukroví, tak akorát slaný salát apod. Když se ale letos začnete připravovat dříve, pak si vánoční svátky s rodinou doopravdy užijete.

Nakupte dekorace a osvětlení

Vánoce by nemohly existovat bez všech těch dekorací a světýlek. Rozmyslete si, jak letos nazdobíte svůj byt či dům. Pro venkovní výzdobu jsou trendy například vánoční osvětlení rampouchy. Pozadu nezůstávají ani některé z Ameriky příchozí výzdoby jako sobi či Santa Clausové připevnění u komína. Proč ne. I když, máte-li malé děti, nejspíš jim nebudete chtít kazit iluzi Ježíška.

Bydlíte-li v bytě, rozsviťte si aspoň interiér. Vánoční LED osvětlení lze umístit třeba na okno. A koneckonců, budete ho potřebovat minimálně na stromeček. Nakupte s předstihem.

Naplánujte si cukroví a pořiďte suroviny

Stejně důležité jako výzdoba je i vánoční cukroví. Projděte si vaše oblíbené recepty na vánoční cukroví a zvažte, zda nevyzkoušíte i nějaký nový druh. Postupně můžete začít nakupovat suroviny. Některé nyní nakoupíte ještě levněji než před Vánocemi. Nejeden obchod se v prosinci snaží vydělat na tom, že skoro každá hospodyňka potřebuje máslo, mouku, ořechy apod.

Začněte nakupovat dárky

A nakonec to nejsložitější. Co kdybyste tento rok už vážně začali se sháněním dárků včas? Zatím máte prostor, abyste pozorně naslouchali svým blízkým, o čem se zmiňují, co by si přáli. Dva týdny před Vánocemi už na žádné naslouchání nebude čas.

Pojměte letos vánoční svátky rozumněji a v prosinci už budete jen nasávat krásnou atmosféru.