Místo pro opravdové muže. Barber shop

Už dávno neplatí, že pánové přijdou k holiči, nechají si během 10 minut udělat sestřih, a pak kvapem mizí. Muži přece také touží mít ze stříhání rituál, dnešní účesy i zástřihy vousů vyžadují náležitou péči. Tu vám nabízejí čím dál více oblíbenější barber shopy, což není nic jiného než pánské holičství.

Pánské holičství, nebo barber shop?

Nejspíš jste ten pojem zaregistrovali. Barber shopy jsou novodobá holičství pro muže. V Praze jich už jsou desítky, mezi nejoblíbenější patří například Barber´s wife v nákupním centru Metropole Zličín. Asi se ovšem ptáte, proč barber shop a ne jednoduše holičství. Vždyť i tam pány ostříhají a oholí už odjakživa. V klasickém holičství ovšem nejde o rituál. Barber shop nabízí skutečný relax a nadstandardní péči. V podstatě lze říci, že jestli potřebujete jít k holiči a na masáž, která vám navodí dobrou náladu, ale nemáte tolik času, zajděte si do barber shopu. Zde vás zkrášlí a zároveň vám dodají i potřebnou energii. Vlastní rituály nemají jen ženy, ale i muži si stále častěji dopřávají nadstandardní péči. A zdaleka nejde o tzv. metrosexuály.

Jak o vás budou pečovat v barber shopu?

Běžná procedura začíná tím, že se napaří obličej. Tím se zjemní ztvrdlé vousy, pokožka se lépe přizpůsobí péči, nebude po holení tak podrážděná. Navíc se uklidníte, i kdybyste přišli z náročné schůzky. Následuje jemné natření pěnou a precizní holení břitvou. Dnešní moderní sestřihy vousů přímo vybízí k dokonalé práci, kterou poskytují právě vyškolení profesionálové z barber shopů. Na řadu přicházejí vlasy. Možná jste si všimli, že trendem je precizní sestřih evokující módu první republiky. Po stranách vyholené vlasy, na vrchu jsou delší. Ty pánové nosí nagelované dozadu či sepnuté do culíku. Práce „barbers“ není pouhé stříhání, jedná se o umělecká díla. Mohou vám na hlavě vystříhat ornamenty, efektně obarvit patku. I když vám na hlavě vytvoří efekt, musí dbát na dobrý střih, abyste si s vlasy doma uměli poradit.

Víc než jen holičství

Barber shop klade důraz na styl pravého gentlemana, proto nejde pouze o podnik, kde vám poskytnou holičskou službu. Budete se zde cítit jako v pánském klubu. Interiér je většinou silně efektní, okolní barvy laděné spíš do temna. Zařízení tvoří surové materiály jako kůže na nábytku či dřevo na obložení. Nedostanete zde pouze kávičku, ale klidně i vynikající whisky. Doslova hájemství, kam ženy sice nemají vstup zakázán, ovšem služby zde nenajdou. To musí do jiné pobočky. Barber shopy jsou tedy pánskými kluby, kde vám poskytnou perfektní holičské služby. Ti muži, kteří dbají o svůj vzhled, se nemusí stydět sem chodit třeba denně, aby jim barber vytvořil efektní účes. Konečně místo, kde i muži toužící po nadstandardní péči najdou jedinečné služby.