Hlavní výhody podlahového elektrického vytápění

Pokud se chystáte zařizovat rodinný dům, čeká na vás řešení problému, jaký druh vytápění zvolit. Jednou z možností je využití podlahového vytápění, které si v českých domácnostech získává stále větší popularitu. A není se čemu divit, přináší totiž řadu výhod.

Snadná montáž

Ideální je, pokud si podlahové vytápění zvolíte v okamžiku, kdy dům teprve zařizujete. Pak se totiž nemusí přistupovat ke složitým stavebním úpravám. Trubky a topné kabely se jednoduše instalují před pokládkou finální podlahy. Vyjde to i levněji nežli v okamžiku, kdy systém chcete budovat v již zařízeném a obydleném domě.

Bezproblémová regulace

Moderní podlahové vytápění se reguluje pomocí elektronických systémů. Termostaty zajišťují volbu ideální teploty, a to i pro každou místnost zvlášť. Díky tomu nedochází k přehřátí, případně naopak k nedostatečně vysoké teplotě uvnitř objektu, šetříte tím náklady.

Tepelný komfort

Tím, že teplo vychází od země, máte náležitý tepelný komfort i při nižších teplotách, nežli je tomu v případě, kdy využíváte klasické přímotopy, radiátory a další zařízení. Má za následek nižší spotřebu elektrické energie. I z tohoto důvodu je podlahové vytápění hojně používané v nízkoenergetických stavbách.

Vzhled

Velkou předností, jíž se podlahové vytápění může pyšnit, je fakt, že je neviditelné, skryté. Nenarušuje tak vzhled interiérů, jako je tomu v případě klasického radiátorového topení. Díky němu zůstává v domě více volného prostoru, který lze využít třeba pro rozmístění nábytku.

Topné infrapanely

Zajímavým doplňkem do moderních domácností jsou topné infrapanely. Skvěle se hodí třeba do koupelny či na toaletu, kde se nevyplatí investovat do podlahového vytápění vzhledem k malému prostoru.

Elektrické vytápění domu je efektní a zároveň i efektivní. Stačí vybrat vhodný systém. A právě podlahové topení je velmi dobrou volbou.