Repasované tonery vám ušetří, a ještě prospějete přírodě

Věřili byste, že toner může být někdy i dražší než samotná tiskárna? Bohužel je tomu tak, a proto byste při výběru tiskárny měli určitě sledovat i ceny barevných náplní a orientovat se také dle nich. Nicméně taková rada je vám teď asi houby platná, že? Co dělat, když už tiskárnu máte a tonery se nejeví zrovna nejlevnější?

V prvé řadě zkuste pátrat. Nenakupte v prvním obchodě, do kterého přijdete. Začněte s průzkumem na internetu, určitě narazíte na spoustu e-shopů s tonery. Některé prodávají tonery a cartridge originální, jiné repasované. Právě ta druhá varianta by vás měla zajímat, pokud chcete ušetřit.

Co jsou repasované tonery?

Repasované tonery jsou takové, které se používají stále dokola. Jakmile je kazeta prázdná, náplň se doplní a kazeta se využívá dále. Při správné péči lze kazetu používat teoreticky donekonečna. Šetříte tím tedy přírodu, a především svou peněženku. Oproti novému toneru často ušetříte až 50 %, což zejména pro firmy, kde se tiskne hodně, může za rok znamenat úspory v řádech tisíců až desetitisíců.

Není to nebezpečné pro tiskárnu?

Rozhodně není. Repasované tonery a cartridge mají vysokou kvalitu, jsou plně srovnatelné s náplněmi novými. Tiskárnu rozhodně nepoškodí ani kvůli nim neztratíte záruku. Doposud nebyla zaznamenána žádná souvislost mezi poruchami tiskáren a renovovanými tonery.

Podpoříte lokální firmy

Kromě úspory peněz a ochrany životního prostředí má nákup renovovaných tonerů ještě jednu podstatnou výhodu. Dáte práci lokálním firmám. Když kazetu odevzdáte, odborníci ji zkontrolují, případně opraví a znovu naplní. Kazeta tedy zůstává doma, dává práci Čechům. Proč byste měli kupovat tonery, které se k nám vozí z Číny?

Repasované tonery prodává například e-shop Tonera.cz s pobočkami v Praze. Až si tam půjdete pořídit levnou repasovanou náplň do tiskárny, nezapomeňte s sebou vzít i starou kazetu. Ať ji mohou zase doplnit.