Dobrá nálada i na podzim? S trochou snahy a péče si ji vypěstujete i vy!

Slunce zapadá za horizontem čím dál dřív, dny jsou pošmournější, chladnější a po právě skončeném létě také o dost smutnější. Není se proto co divit, že mnozí upadnou do depresí, apatie a letargie. Jak tyto nepříjemné stavy překonat a „vypěstovat“ si zase dobrou náladu?

Nezahálejte

I když byste se nejraději propadli do zimního spánku a probudili se až na jaře, překonejte svou lenost. Zaktivizujte tělo a donuťte se k nějakému pohybu, který vás probere a vytrhne z pasivity. Při sportu se totiž uvolňují endorfiny, které jsou známé jako hormony štěstí. Okamžitě vám tak zvednou náladu. Navíc získáte dobrý pocit, že jste udělali něco pro sebe a pro své zdraví.

Myslete pozitivně

Ačkoli to slyšíme ze všech stran a mnozí už dostáváme na toto spojení alergii, vězte, že pozitivní myšlení je opravdu nezbytné. Budete pak fungovat mnohem lépe, snáz uřídíte myšlenky, emoce i chování, získáte optimističtější pohled na svět. Najděte si něco, na co se můžete těšit, co vás zbaví stresu, nabije energií, udělá vám radost a vykouzlí úsměv na tváři – a je úplně jedno, jestli je to horká vana, masáž nebo návštěva kosmetického salonu.

Přivoňte si

Vyzkoušejte aromaterapii, která využívá léčivé účinky esenciálních olejů. Správně zvolené vůně příjemně uvolní váš organismus, utlumí deprese a navodí psychickou pohodu. Čich totiž stále zůstává nedoceněným smyslem. V nevlídných časech se obklopte nasládlými vůněmi, skvěle poslouží třeba bergamot, hřebíček, skořice, vanilka nebo pomeranč.

Najděte si čas pro sebe

Máloco nám dovede tak zvednout náladu, jako když nám někde pochválí náš vzhled. Najděte si proto na péči o něj čas, zajděte si na manikúru, pedikúru nebo do kadeřnictví. Budete-li lépe vypadat, budete se i lépe cítit – duševní a fyzická krása fungují totiž jako dvě spojité nádoby. Je-li váš program opravdu nabitý, pak si tyto zkrášlující procedurypečlivě a v předstihu plánujte. Tím, že si na ně vyhradíte v diáři čas dlouho dopředu, nebudete je muset rušit a odbývat se tak. Najděte si chvíle, které věnujete jen sami sobě!