Využijte akci na plastové bazény a připravte si zábavu na léto

Mít vlastní bazén je určitým komfortem, který oceníte zejména během horkých letních dnů. Při koupání si užíváte soukromí svého vlastního pozemku a nikdo vás neruší. Aby však bylo možné realizovat vaše představy o pohodovém létě u bazénu, je potřeba zařídit pár věcí. Tou nejdůležitější je výběr bazénu. Z jakých variant můžete vybírat, na co si dát pozor a kdy se pořízení bazénu vyplatí? To vše se dozvíte v článku.

Odolné a praktické plastové bazény

Výborný poměr ceny a kvality mezi bazény nabízí plastové varianty. Jsou vyráběné ze speciálního materiálu, jehož životnost je až 40 let. Kvalitní plastové bazény odolávají slunečního záření i mrazivým teplotám. Většinou jsou umístěny na betonovém základu, který je vyhlouben pod úroveň okolního terénu. Tím pádem je bazén zapuštěný, takže jeho hloubka může být větší. Odolnost materiálu dovoluje ponechávat konstrukci na místě po celý rok. Pouze se doporučuje izolační obložení v podobě polystyrenu. Velkou výhodou plastových bazénů je jejich rozmanitost při výběru tvarů a velikostí.

Vyberte si tvar a velikost

Pokud jste rozhodnutí pro plastový bazén, zbývá vyřešit několik dalších věcí. Promyslete si, jak velký může být. Záleží na dispozicích vašeho pozemku, ale i na následném objemu vody, kterou bude nutné napustit a následně řádně udržovat. Větší bazén většinou znamená více zábavy, ale i větší výdaje. Podobně důležitá je také volba tvaru. Velmi oblíbené jsou kulaté či oválné bazény. Počítejte také s tím, že v těsném okolí bazénu je potřeba vytvořit bezpečný prostor pro vstup do vody a vylézání, takže ve skutečnosti zaberete více prostoru na zahradě. Dobře postavený a vyřešený bazén však zvedá hodnotu nemovitosti, což vám může pomoci ve chvíli, kdy se rozhodnete svůj dům prodat.

Pořiďte si celý bazénový set

Podívejte se na webové stránky, kde je nyní na bazény akce, během které můžete pořídit nejenom samotný bazén, ale i celý výhodný set za nižší cenu. Součástí setu je důležité příslušenství, bez kterého se neobejdete, a stejně by bylo potřeba zakoupit, aby mohl bazén dobře sloužit. Díky nákupu celé soupravy všeho potřebného nemusíte řešit složitý výběr jednotlivých komponentů, takže si ušetříte nejenom finance, ale i čas. Pořízení vlastního bazénu by totiž mělo být hlavně radostí a je zbytečné trávit hodiny výběrem kompatibilní filtrace a podobně.

Kdy začít s instalací bazénu?

Nejčastěji se zahradní bazén instaluje v jarních a podzimních měsících. Během této doby je totiž možné stihnout všechno potřebné. Větší časovou rezervu získáte při zařizování rovnou na podzim. Po celou studenou zimu se budete moci těšit na léto u vody. První fází je příprava základové betonové desky, případně úprava terénu. Konkrétní postup hodně záleží na vašem pozemku a velikosti instalovaného bazénu. Při plánování bazénu se optejte u výrobní firmy na doporučení, kdy je nejvhodnější začít s pracemi a jak přesně postupovat například v případě, kdy máte na pozemku spodní vodu.

Nezapomeňte na důležité příslušenství

Pořídit si samotný bazén nestačí. Pro udržování optimální kvality vody vhodné pro koupání je potřeba zajistit její filtraci. S tím pomohou speciální bazénové filtrace. Konkrétní typ je vhodné zvolit podle konstrukčního zařízení bazénu. Při výběru zohledněte celkový objem vody s výkonností filtrace. Často je potřeba připravit i místo, kde bude šachta pro filtraci umístěna, s čímž je vhodné počítat už při plánování velikosti bazénu a jeho umístění na pozemku. Pro pohodlnější údržbu a méně napadaných nečistot se vyplatí pořídit zakrývací plachtu, případně vybudovat jednodušší zastřešení. Díky zakrytí hladiny lépe udržíte kvalitu vody a vyhnete se její výměně.