Na co se připravit při kontrole emisí?

Měření emisí je nedílnou součástí technické kontroly vozidla. Je třeba ho absolvovat ještě předtím, než se vydáte na STK. Co je potřeba mít s sebou a jaké závady jsou nejčastějšími strašáky?

Abyste prošli kontrolou...

V prvé řadě budete potřebovat velký technický průkaz. Připravte se na to, že pozornost obsluhy bude věnována hlavně motoru, filtru pevných částic a katalyzátoru. Zpozornět byste měli v případě, pokud vaše auto nadměrně kouří. Proto není na škodu před kontrolou emisí navštívit specializovaný servis, jenž se věnuje čištění DPF neboli filtru pevných částic. Víte o tom, že od 1. ledna 2018 nesmí vozidla s nefunkčním DPF na silnici?

Potřebujete expresní čištění DPF?

Využijte služeb čištění DPF Praha i v případě, že nejste z hlavního města. Celý proces se realizuje ve 3 jednoduchých krocích. Nejprve navštívíte autoservis v místě vašeho bydliště, kde vám zanesený DPF filtr demontují. Ten posléze vyzvedne pražský kurýr. Po ekologicky šetrném vyčištění vám bude DPF filtr zaslán zpět. Jak taková kontrola, případně oprava probíhá? Specializovaný stroj nejprve provede kontrolu stavu DPF, podle toho pak filtr samostatně vyčistí. Vy obdržíte protokol o stavu filtru před DPF čištěním a po něm.

Když klesá výkon motoru

Máte pocit, že motor už není tak silný, jak býval, máte potíže se startováním, roste spotřeba paliva, či vám dokonce naměřili vysoké emise? Řešení nabízí dekarbonizace motoru, díky níž prodloužíte životnost a obnovíte výkon vozu. V rámci čištění bude odstraněn škodlivý uhlík, jenž je tichým zabijákem motoru. Správný chod motoru zajišťuje též pravidelná výměna auto oleje, kdy je třeba dbát na předepsané intervaly. Výměna oleje není složitá. Je ovšem důležité vědět, jaký druh vaše auto potřebuje. Nebo si ušetřete starosti a nechte tuto činnost na vašem autoservisu.