3 důvody, proč se nebát svatby v dešti

Podzimní měsíce se nepovažují za nejlepší čas na uspořádání svatby. I když mají své nezaměnitelné kouzlo a specifickou atmosféru, spousta nevěst má strach, že by jim jejich velký den D mohl překazit déšť. Avšak, svatbu jako z pohádky si lze užít, i když lije jako z konve. Nevěříte?

Kouzelné fotografie

Pravda, existují určitě lepší podmínky pro focení než déšť a vítr. Podaří-li se vám ale sehnat opravdu šikovného a zkušeného fotografa, pak pro něj počasí nebude představovat vůbec žádný problém. Spíš naopak, stane se pro něj výzvou. Vždyť konečně může naplno popustit uzdu své fantazii a kreativitě a vzít vás na ta správná místa, která netradiční atmosféru ještě podtrhnou. Aby vám to na fotografiích opravdu slušelo, nechte si vykouzlit perfektní účes a voděodolný make-up, který vydrží všechny rozmary počasí. Náležitě se vybavte proti chladu, zatímco vašeho nastávajícího pánský svatební oblek dostatečně zahřeje, vy budete muset svatební šaty doplnit teplejší vrstvou v podobě svetříku nebo kabátku. Na venkovní focení nezapomeňte připravit ani vaše hosty, ať dámy ví, že mají na společenské šaty obléknout teplejší elegantní kousek.

Netradiční zábava

Deštivý den, který jsou hosté „nuceni“ strávit v uzavřeném prostoru, vyžaduje pestrý program. Pečlivě ho naplánujte bod po bodu a postarejte se o to, aby na sebe všechno hezky navazovalo a svatebčané se nenudili. Zabavit je můžete různými hrami a aktivitami, kromě těch klasických, jako je manželský kvíz nebo svatební tombola, zakomponujte klidně i něco méně tradičního. Chcete-li něco opravdu extra, pak objednejte profesionální show – třeba barmanskou nebo ohňovou, úspěch určitě bude slavit také ochutnávka vín.

Nejlepší historky

O upršené svatbě se rozhodně bude vyprávět. Je totiž zcela jiná, než ty „klasické“, prozářené slunečními paprsky. Má své specifické kouzlo, díky němuž ve vzpomínkách nezapadne. Déšť navíc lidi sbližuje, povoluje stavidla nervozity, všechno je takové nenucenější, uvolněnější – nic „horšího“ se totiž už stát nemůže. Takže, když propukne průtrž mračen a všichni se utíkají schovat, ozývá se spíš smích než lamentování nad nepřízní osudu. Pamatujte, že hosté přišli na svatbu kvůli vám a nějaká dešťová kapka je opravdu nerozhodí. Tak proč byste se jí měli trápit vy?