Barevné ponožky jsou známkou sebevědomí i dobrého vkusu

Ponožky už dnes nejsou pouze nutným kusem oblečení, ale naopak plnohodnotným článkem vašeho outfitu. Pokud chcete dobře vypadat a působit, že rozumíte módním trendům, povyšte ponožky na úroveň módních doplňků, jako jsou třeba hodinky, kapesníček do kapsy u saka nebo pásek. S veselými ponožkami a dodržením pár základních pravidel se z vás brzy mohou stát módní hvězdy vaší kanceláře.

Oživí váš formální outfit

Barevné ponožky využijete jak při oblékání do práce, tak ve volném čase. Zcela bez ostychu je zařaďte jako pevnou součást vašeho elegantního šatníku. Pokud si k hnědým polobotkám a tmavě modrým oblekovým kalhotám obléknete výrazné bledě modré ponožky, věřte, že to bude pozitivně vypovídat o vašem vkusu. Odvážit se můžete ještě dál, a kromě celobarevných ponožek zkuste i jednodušší vzory nebo kombinaci s dalšími doplňky, jako například tkaničkami u vašich polobotek.

Jak barevné ponožky kombinovat?

Obecně platí, že čím formálnějšího outfitu chcete dosáhnout, tím jednodušší vzhled barevných ponožek volte. Klasickou záležitostí již dnes jsou jednobarevné ponožky v kontrastní barvě, nikoho neurazíte ani puntíky či jemnými proužky. Vždy dbejte na to, abyste si pořídili ponožky dostatečně vysoké, není v oblékání moc větších přehmatů, než když vám zpod nohavice vyčnívá kus holého lýtka.

Jestliže ze sebe chcete udělat opravdového znalce kombinování ponožek s dalšími doplňky, laďte je s barvami, které nosíte nad pasem. Tedy s barvou košile, trička, kravaty nebo kapesníčku do saka. Ke stylu oblékání business casual, který proniká stále do více a více prostředí, jsou barevné ponožky takřka nezbytností.

Ukažte s ponožkami to, co máte rádi

Když opustíme kancelář a přesuneme se do méně formálnějšího prostředí, můžete popustit uzdu své fantazii a zabrousit hlouběji do pestrých vzorů a barev vtipných ponožek. Tím, že dáte vašemu okolí na odiv vaše veselé ponožky, ukazujete své sebevědomí a kvalitu módního vkusu. Na ponožkách nemusíte ale mít pouze barvy nebo pravidelné vzory. Čím dál více jsou v kurzu také motivy z filmů, seriálů či hudebního světa. S vtipnými ponožkami tak dáte nenápadně najevo své kulturní preference.