Známe důvody, proč byste měli zkusit golf!

Jsou sporty, které se těší velké oblibě, zná a umí je skoro každý a nepanuje kolem nich žádný strach ani obavy. A pak jsou ty, které si teprve masovou oblibu získávají a často je provází i strach z toho, že nám nepůjdou, nebudeme vědět, co dělat a jak hrát. Golf se může na první pohled zdát jako hra se složitými pravidly, ale realita je jiná. Přesvědčit se při hře může každý.

Začněte kdykoli
Velkou výhodou golfu je možnost hrát už opravdu od dětství. Můžete tak vyrazit celá rodina a užít si den na hřišti, nechat děti sbírat golfové míčky nebo je pasovat na své rovnocenné soupeře. Hendikepový systém umožňuje, aby se proti sobě postavil pokročilý hráč se začátečníkem nebo rodič s dítětem a oba měli možnost vyhrát. Ve své výkonnostní úrovni hraje každý nejlépe, jak umí a tak je možné, že začátečník porazí pokročilého hráče nebo nad vámi vyhraje vaše ratolest. I proto je golf tak oblíbený, v jakémkoli jiném sportu je vždy ve výhodě ten lepší či zkušenější. Golf je vynikající relax pro časově vytížené lidi, ale je to i skvělá rodinná hra, kde se děti učí fair play a soustředění.

Na vzduchu

Z médií na nás často vyběhne obrázek hráče, který má stylové golfové oblečení, za ním je modrá obloha a on se na první ránu trefí do jamky. Samozřejmě i to je možné, častěji ale budete potřebovat více úderů a také se zlepšovat a nacházet svůj styl. Právě rychlé zlepšování pomáhá k zajímavosti hry, aniž byste museli trávit tréninkem několik hodin denně. Golf spojuje aktivní trávení volného času s pohybem na čerstvém vzduchu, což kromě nálady zlepšuje také imunitu a odolnost organismu. Navíc často potkáte další golfisty a máte možnost navázat nová přátelství a vztahy. Hrát golf nemusí být nijak finančně náročné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Golfové vybavení pořídíte za rozumné peníze a vstup na hřiště také nestojí tisíce. Pokud tak porovnáte golf například se sjezdovým lyžováním a cenou lyžařské výbavy, nepatří k těm extrémně drahým sportům.

Na hřišti si kromě setkání s přáteli nebo trávení času s rodinou také vyčistíte hlavu od práce a běžných starostí, i proto je hra tolik oblíbená mezi manažery a podnikateli. Na golfu se musíte soustředit, přemýšlet a zároveň se uvolnit, abyste si celou hru náležitě užili a měli radost ze svých pokroků a úspěchů.