Víte, k čemu se používá válečkový a třmenový kalibr?

Ve strojírenské, kovoobráběcí, ale i řemeslnické oblasti se používají různé profesionální nástroje, jako jsou třeba kalibry. Slouží především k odhalení špatného seřízení strojů a nevhodných pracovních postupů. Pokud tedy hledáte způsob, jak zvýšit produktivitu práce a současně zajistit vysokou kvalitu výroby, neobejdete se bez vhodných kalibrů.

Předtím, než si vůbec nějaké kalibry pořídíte, je nezbytné si ujasnit, k čemu by vám měly sloužit, protože existuje hned několik různých variant. V následujících řádcích vám představíme konkrétně válečkové a třmenové.

Válečkový kalibr

První alternativou je válečkový kalibr, jenž je k dostání v několika různých průměrech a lícování. Poslouží vám především při kontrole přesnosti a rozměrové stálosti otvorů. Snadno a rychle zjistíte, jestli na produktech nejsou nějaké odlišnosti a nepřesnosti. Válečkový kalibr nachází uplatnění především při sériové výrobě.

Třmenový kalibr

Setkáte se také s kalibrem třmenovým, jehož úkolem je kontrolovat dobré a zmetkové strany, a to použitím jen jednoho měřícího přístroje. Třmenový kalibr je efektivní pomůcka, která vám prozradí i minimální odchylky. Vyrábí se z kalené oceli v několika průměrech. Záleží jen na vašich představách.

Jestliže hledáte společnost, která se specializuje na kalibry, měřidla a další příslušenství, obraťte se na společnost Michovský – Tools, s.r.o., která si zakládá na vysoké kvalitě a dlouhé životnosti. Své zboží dodává nejen v rámci české republiky, ale také do zahraničí, a to výrobcům, již mají vysoké požadavky a nároky. Spokojení tedy budete po všech stránkách.

Společnost vám dokáže doručit kalibry a další nástroje takřka okamžitě, přičemž objednané zboží expeduje do 24 hodin. Snaží se, abyste měli příslušenství doručené v co nejkratším čase.