Hatsan – přední výrobce vzduchovek

Vzduchovka představuje jednu z nejžádanějších střelných zbraní, přičemž funguje na principu stlačeného vzduchu, tedy nevyužívá plyn z hoření střelné hmoty ani střelný prach. Sehnat se dají vzduchové pušky i vzduchové pistole. Obrovskou výhodou je, že některé varianty si můžete zakoupit i bez zbrojního průkazu.

V našich končinách se vzduchovky používají k zábavné i cvičné střelbě, sportovní střelbě, ba dokonce k lovu menší zvěře. Zakoupit si můžete tento druh zbraně, pokud máte více než 18 let, jiná podmínka pro jeho získání není. Dávejte si však pozor, o jakou vzduchovku máte zájem, neboť modely s energií vyšší než 16 J už patří do kategorie C, která držení zbrojního průkazu vyžaduje. Stejná pravidla platí nejen v České republice, ale také na Slovensku.

Hatsan – značka, na kterou je spolehnutí

V daném segmentu působí spousta značek, ovšem velice žádaná je Hatsan. Jedná se o tureckého výrobce střelných zbraní, jenž se zrodil už v roce 1976, takže jeho historie je vskutku bohatá a pestrá. Hatsan je současně největší a nejznámější výrobce vzduchovek na evropském i světovém trhu.

Všechny vzduchovky Hatsan se pyšní integrovanými světlovodnými mířidly, která jsou výškově i stranově nastavitelná. V neposlední řadě jsou zbraně vybaveny regulovatelným odporem spouště a automatickou pojistkou. Uspokojí tedy i náročného jedince.

Jaké vzduchovky Hatsan jsou nejpopulárnější?

Jestliže si chcete pořídit některou ze vzduchovek značky Hatsan, máte z čeho vybírat. Velkým hitem je model AT44, ale úspěch slaví i novinka na trhu Galatian.

Předtím, než si konkrétní zbraň koupíte, ujasněte si, co od ní očekáváte, aby vás uspokojovala po všech stránkách. Chcete klasický způsob zalomení, nebo byste raději variantu se spodní natahovací páskou? Přesně takové otázky si klaďte před samotným nákupem.