Solární ohřev vody vám ušetří spoustu peněz

Pokud hledáte způsob, jak minimalizovat náklady na bydlení, potom investujte do moderních technologií, jako je například solární ohřev vody. Solární systémy nacházejí uplatnění nejen u rodinných domů, ale také bytů i velkých objektů. V následujících řádcích vám prozradíme, jak fungují a kolik peněz můžete jejich používáním ušetřit.

Úspora za energie se šplhá docela vysoko, přičemž odborníci uvádějí, že dokážete snížit náklady na ohřev teplé vody klidně až o 65 %.

Uplatnění solárního systému

Uvažujete nad tím, že si pořídíte solární ohřev vody? V takovém případě byste si měli o systémech zjistit ještě více informací, neboť se nepoužívají pouze na ohřívání teplé vody. Velice často se setkáte s kombinací ohřevu teplé vody a přitápění. Solární systémy můžete také znát ze zahrad, kde se nacházejí bazény, protože dokážou příjemně ohřát bazénovou vodu, a tím prodloužit koupací sezónu.

Samotný název napovídá, že používají sluneční energii, kterou proměňují na teplo. Jedná se tak o naprosto přírodní a spolehlivý zdroj energie, jenž je nevyčerpatelný.

Využijte dotace na solární systémy

Pořízení takového řešení není zrovna nejlevnější záležitost, a proto se stát rozhodl poskytnout dotace na solární systémy a tepelná čerpadla. Snaží se tak přimět obyvatele, aby se zaměřili na ekologické technologie, jež nezatěžují životní prostředí. V rámci programu Nová zelená úsporám můžete získat dotace v různých výších, záleží totiž na tom, jaký typ systému zvolíte.

Dotace na solární systémy pro ohřev vody jsou do výše 35 000 korun, na solární systémy pro ohřev vody a přitápění až 50 000 korun, na tepelné čerpadlo vzduch-voda až 60 000 korun a na tepelné čerpadlo voda-voda až 80 000 korun. Cílem dotací je urychlit návratnost investice a snížit tak náklady na pořízení solárního systému.