3 věci, na které máte myslet při realizaci střechy

Střecha je nenahraditelnou součástí každé nemovitosti, přičemž některý objekt disponuje šikmou střechou, jiný naopak rovnou. V podstatě nezáleží na tom, jestli stavíte úplně novou nemovitost, nebo se pouštíte do renovace stávající, neboť v každém případě byste měli myslet na tři následující záležitosti. Co je tedy potřeba si promyslet?

Protože jsou střechy velice namáhané, neměli byste podceňovat kvalitu materiálu. Důležitá totiž je odolnost vůči nepřízni počasí, ale také zátěži (například sněhu).

1. Realizace na klíč

V první řadě začnete řešit otázku, jestli si objednat realizaci střechy na klíč, nebo ne. Pro zručné jedince je odpověď jednoznačná, neboť si drobné závady na střeše dokážou odstranit sami. V okamžiku, kdy je ale nezbytná kompletní rekonstrukce střechy, potřebujete mít při ruce pokrývače a klempíře.

Určitě se vyplatí porovnat si ceny střechy napříč různými firmami, které dokážou realizovat zakázky na klíč. Stejně tak ale nezapomínejte na recenze, protože je pro vás rozhodně důležité dodržování termínů.

2. Jakou zvolit krytinu?

Stejně jako u stavebního materiálu, tak i u střešní krytiny myslete na kvalitu. Oprava střechy by byla zbytečná, kdybyste sáhli po co nejvíce levném řešení. Prvenství si na pomyslném žebříčku oblíbenosti drží klasická pálená taška s povrchovou úpravou. Ideální je glazura, ovšem jedná se i o nejdražší variantu. Chcete-li se vydat zlatou střední cestou, sáhněte po tašce betonové. V posledních letech na popularitě získaly i plechové alternativy.

3. Potřebujete střešní okna?

Jestliže plánujete v půdních prostorech vybudovat další pokoje, při rekonstrukci střechy na to myslete a rovnou nainstalujte střešní okna. Dále nezapomeňte na prvky, jako jsou okapy, svody a podobně.

Pokud hledáte specialistu na střechy Praha, obraťte se na společnost Střechy Novák, která ročně zrealizuje více než tři stovky střech.