I vy začněte cvičit jógu. Pomůže to nejen vašim zádům

Ohlédněte se kolem sebe, najdou se zástupci z ženské, ale i mužské řady, kteří nedají na jógu dopustit. Zejména v současné době, kdy převládají sedavá zaměstnání, se lidé začínají stále více zajímat o pohybový aparát. Pokud hledáte způsob, jak odlehčit především svým zádům, ale současně si vyčistit mysl, jógové cvičení je ideální volbou.

Od ostatních druhů cvičení se jóga liší především tím, že působí jak na fyzickou, tak i mentální část. Protáhnete celé své tělo, posílíte také svaly, ale hlavně vyplavíte z hlavy všechny zbytečné myšlenky.

Dýchání je důležité

Vnímejte svůj dech, protože tam, kde je dech, je i život, jak se často v józe zmiňuje. Zastavte se na chvíli, zhluboka se nadechněte, hned se cítíte mnohem lépe, nemyslíte? Instruktorka vás při cvičení naučí dýchat, a to potom využijete i v běžné praxi. Ve stresových situacích už nebudete zadržovat dech, jako jste to dělali doposud, ba naopak se zhluboka nadechnete a vyřešíte všechno s chladnou hlavou.

Jak začít s jógou?

Jestliže nemáte s jógou žádné zkušenosti, rozhodně se nepouštějte do cvičení doma bez instruktorky. Provádět jednotlivé cviky pečlivě a správně je velice důležité, neboť v opačném případě by neměly žádný efekt.

Jakmile se naučíte jednotlivé cviky, nic vám nebude bránit v tom, abyste si rozdělali v obýváku podložku, navodili příjemnou atmosféru relaxační hudbou a pustili se do cvičení. Výhodou totiž je, že ke cvičení jógy nepotřebujete žádné speciální pomůcky a nástroje.

Hledáte někoho, kdo předcvičuje jógu v hlavním městě? Stačí do vyhledávače zadat frázi „jóga Praha“ a nabídne se vám hned několik možností. Pod uvedeným odkazem najdete i článek, jenž vám hledání studií v metropoli usnadní. Obsahuje totiž vyhlášené kurzy jógy napříč celou Prahou, takže si vyberete studio, které máte nejblíže.