Kamerový systém jako ideální ochrana vašeho majetku

Chránit svůj majetek před krádeží nebo poškozením lze dvěma způsoby. Jedna z cest je zaměření se na prevenci, druhá počítá spíše s následným dopadením pachatele a náhradou případné škody. Kamerový systém je variantou, která úspěšně tyto dva způsoby kombinuje.

Kamerový systém jako preventivní ochrana

Jako účinnější se v boji proti zlodějům a vandalům dlouhodobě jeví prevence. Už jen to, že potenciální vandal vidí kamery, výrazně zvýší pravděpodobnost, že si svůj čin rozmyslí. Strach z odhalení a dopadení mnohdy předčí odvahu, kterou ke své činnosti potřebuje. S tímto způsobem ochrany ani není třeba vynakládat nikterak astronomické částky. Kamery lze rozmístit do relativně velké vzdálenosti a jsou schopné uhlídat i celý velký objekt. Mnohdy je stačí umístit pouze k frekventovaným částem hlídaného objektu, jako jsou sklady či příjezdová cesta. S kamerovým systémem z dlouhodobého hlediska také ušetříte, v porovnání s fyzickou ostrahou se jedná o výrazně levnější řešení.

S čím vám kamery pomůžou?

Vhodně rozmístěné kamery sledují hlídaný objekt po celou dobu. Kromě toho, že mohou vystrašit potenciálního zloděje, jsou nápomocné i při jeho odhalení a dopadení ve chvíli, kdy již trestnou činnost provedl. Záznamy z bezpečnostních kamer si velmi často pro své vyšetřování vyžádají zástupci policie.

Kamerový systém je také prospěšný v boji proti vlastním nepoctivým zaměstnancům. Odhalíte, pokud nepracují tak, jak mají, neplní normy, nebo se dokonce neuctivě chovají k vašemu majetku. Ve sporu, který poté se zaměstnancem může nastat, bude záznam vaším důkazem.

Co by měly moderní kamerové systémy umět?

Jednou z největších výhod je, že kamery nepotřebují žádnou obsluhu. Nevznikají vám tak žádné dodatečné náklady. Sledovat to, co se v okolí hlídaného objektu zrovna děje, můžete vzdáleně přes internet na jakémkoliv zařízení (počítač, telefon, tablet). V případě nouze umí kamerový systém společně s dalšími detektory spustit alarm a skrze SMS vás informovat, že něco není zcela v pořádku.

Základem pro to, abyste kamery, respektive záznamy z nich využili, je jejich kvalitní obraz. Dnes není problém pořídit kamerový systém s barevným obrazem a integrovaným nočním viděním. To se hodí jak pro použití v exteriérech, tak v interiérech, kde je méně světla (typicky bary). Na záznamech z kamer lze rozpoznat tvář či SPZ vozidla. Připojit k nim jde i mikrofon, a nahrávat tak i zvukovou stopu.

IP kamerové systémy

IP kamerové systémy dnes patří k moderním způsobům hlídání objektů. Fungují na základě digitální technologie, kdy je obraz zpracováván přímo v kameře a v digitální formě je přenášení buď na záznamové zařízení, nebo rovnou online k uživateli. Pracují s minimálním rozlišením 5 Mpx, ty nejlepší se pyšní až 12 Mpx. Pokud se chystáte kamery instalovat někam, kde by bylo složité instalovat kabeláž, nemusíte se IP kamerového systému vzdávat. Lze je totiž propojit i bezdrátově.

Příklad kvalitní bezpečností kamery

Abyste si lépe dokázali udělat obrázek o tom, jak kvalitní kamerové systémy vypadají, máte zde uvedený příklad. Tato kamera s 5 Mpx rozlišením poskytuje kvalitní obraz se snadno rozpoznatelnými detaily. Standardně disponuje infra přísvitem, přenáší tak viditelný obraz i v naprosté tmě. Je vhodná pro menší kamerové systémy.

Parametry:

· rozlišení 2592x1952 pixelů, 5 Mpix při 25 fps

· varifokální objektiv 2,8 – 12 mm

· infra přísvit pro osvětlení scény v noci

· trojité kódování videa

· venkovní provedení, krytí IP 66ONVIF komunikační protokol

· videokomprese H.264/MJPEG

· detekce pohybu

· napájení PoE nebo DC 12V

· vysoká světlená citlivost