Kvalitní matrace je základem kvalitního spánku

Jak se vyspíme, takový potom bude náš celý den. Přeci nechcete být neustále rozmrzelí a nerudní. A když se vás ostatní zeptají, co s vámi je, tak ani nebudete vědět, jak odpovědět. Tyhle situace mívají jednoho společného jmenovatele, a tím je matrace. Pokud je již stará a proležená, váš spánek nestojí opravdu za nic. Zajistěte si příjemné dny s novými matracemi. Jaký rozměr ale vybrat?

Matrace 140x200 jako královský odpočinek pro jednoho

Matrace 140x200 se skvěle hodí jak do dětského pokojíčku, tak třeba do studentské ložnice. Tato matrace je dostatečně velká pro jednu osobu, která si tak do postele může přinést také nějaké knížky nebo notebook. A pokud má vaše dítko nebo student občas nějakou návštěvu přes noc, vyspí se i tak. Sice to není vhodný rozměr pro pravidelné nocování dvou lidí, ale čas od času to vůbec ničemu nevadí.

Matrace 160x200 skýtá doslova superpohodlí

Matrace 160x200 se hodí buď jako manželská postel do opravdu malé ložnice, nebo jako luxusní poležení pro jednoho člověka, který nemá problém s místem ve svém bytě a rád se v noci pořádně rozvaluje. Pokud mezi tyto jedince patříte, rozhodně doporučujeme pořídit si raději tuto větší variantu, jelikož není zas o tolik dražší než předchozí varianta a nabízí mnohem lepší pohodlí. I právě v případě, že si na noc pozvete návštěvu.

Matrace 180x200 pro dvojice

Tento typ matrace 180x200 využívají samozřejmě páry, jelikož pro jednoho je tento rozměr naprosto zbytečný. Jedná se prakticky o velikost dvou jednotlivých lůžek. Můžete ji položit na jakýkoliv povrch, takže rošty, lamely, nebo latě – to už záleží na vás. Také doporučujeme na matraci pořídit chránič. Každý se totiž v noci potíme, a pot se tak usazuje právě do matrace, která se čistí poměrně složitě. Chránič matrace vás těchto problémů ušetří.

A jaký rozměr si pořídíte vy?