V olivovém oleji je ukryté zdraví, dejte šanci lahodnému oleji z Istrie

Kdo by někdy neochutnal olivový olej? Mají jej rádi i v krajinách, kde by se olivovníkům v přirozených podmínkách prakticky vůbec nezadařilo, snad možná jako bonsajím. Naštěstí jsou středomořské sady plné zeleně a olivovníky v nich raší jedna radost! Kromě Kréty nebo Sicílie rostou olivy také na Istrii. Ještě jste se nesetkali s kvalitním olivovým olejem z Chorvatska? Dovolte, abychom vám jej krátce představili, protože jméno Chiavalon bude v příštích letech jistě skloňované mnohem častěji. Ve světě všech gurmánů, kteří dbají i na zdravou výživu, totiž tyhle pochutiny hrají prim…

Porce pro lepší náladu každý den potěší i zažívání

Vědecké důkazy hovoří jasně a studií bychom našli napříč internetem desítky a stovky. Olivový olej je tekuté zdraví, srovnatelné snad jedině se zlatem, jak tvrdili už například Homér a Hippokrates. Pokud si jej v kuchyni dopřejete a vyměníte třeba za průměrný supermarketový slunečnicový olej nebo máslo, výsledky budou znát už velmi brzy. Odrazí se na lepším zažívání, psychické pohodě, ale třeba i v kilech navíc, která půjdou zanedlouho lépe dolů – tedy, pokud se ještě odhodláte a doplníte si ten trochu odlehčený jídelníček také zdravým pohybem. Ale to se jistě podaří, když i olivový olej Chiavalon podává pomocnou ruku, že?

Jednou z pěti variant, která se hodí hlavně na lehčí zeleninové saláty nebo sýry typu mozzarella, je olivový olej Chiavalon Romano. Vůně rajčat a jablek, chuť bylinek, zlatavě zelená barva, která se promítá i na etiketě. Extra panenský olivový olej s označením Romano se hodí i pro grilované ryby, takže pro letní akce s přáteli se stane přímo nezbytností. Pokud si rádi pochutnáte na krevetách nebo rybích specialitách, jde o zajímavou alternativu nejen pro příležitost oslavy narozenin. Romano se jmenoval dědeček dnešního majitele firmy, muž, který probudil ve svém vnukovi lásku k olivám a této práci, která se nesmí v žádném případě uspěchat.