Prodej domu s realitní kanceláří? Buďte chytří a minimalizuje rizika

Konzultovat určité věci v životě s odborníky se vyplatí a omezí případná rizika. Prodej nemovitosti je právě jednou z věcí, kterou se nevyplácí realizovat na vlastní pěst.

Realitní makléř vám pomůže s prodejem a jeho přípravou od začátku do konce. Provize, která tak často bývá argumentem proč se na realitní kancelář neobracet, může být na první pohled vyšší, jedná se ale o výhodnou investici. Pokud se rozhodnete pro prodej domu po vlastní os, musíte se připravit na dlouhé hodiny strávené na úřadech a institucích, komunikací s potencionálními zájemci a také mnoho práce. To vše navíc s rizikem, že se někde něco nepovede nebo si z neznalosti některou část celé transakce dostatečně nezabezpečíte a vystavujete se tak zbytečným problémům. Jak s prodejem pomůže realitní kancelář?

  • Určení ceny je důležitá součást celého prodeje. Příliš nízká nebo naopak příliš vysoká může zájemce odradit, a to není v případě, že chcete prodat dům, vůbec žádoucí. Makléř se dobře orientuje na trhu s nemovitostmi a umí určit cenu té vaší s ohledem na její velikost, stav a mnoho dalších faktorů tak, aby byla zajímavá pro vás i kupujícího.
  • Inzerce nemovitosti musí být kvalitní, obsahovat všechny potřebné informace a také mít patřičný dosah, tedy dostat se k co nejvíce lidem. Díky propracovanému marketingu a podpoře své inzerce umí realitní kancelář zajistit obojí, vaši nemovitost tak uvidí mnohem více lidí, než kdybyste svůj inzerát sdíleli svépomocí třeba jen na sociální síti.
  • Právní zajištění i veškerá administrativa může být kámen úrazu celého prodeje, pokud samo nejsme odborníci na pohyb na realitním trhu. Dobře sepsaná smlouva, zajištění všech potřebných podkladů a dokladů může pomoci zbavit vás starostí a vyhnout se všem případným rizikům a chybám.

Pokud se v realitním prostředí dostatečně nevyznáte, můžete se dostat do nepříjemných situací a zbytečných problémů. Proto se vyplatí spolehnout se na profesionály v oboru a k prodeji přizvat i realitní kancelář.