Kde vybírat kvalitní ovoce a zeleninu?

Máte restauraci, provozujete školku, podnikáte v cateringu? Pak jistě víte, jak je těžké sehnat kvalitní potraviny. Jedněmi z nejdůležitějších surovin jsou ovoce a zelenina. Musí být čerstvé a ty opravdu kvalitní nezatěžuje chemie. Jak postupovat při volbě dodavatele?

Ovoce zelenina – výběr

Nakupování ovoce a zeleniny v supermarketech je nesmysl. Jednak zde nenajdete zboží za velkoobchodní cenu a mnohdy kvalita těchto surovin bohužel není příliš dobrá. Opravdu kvalitní produkty najdete na farmářských trzích, kde jsou skutečně poctivě pěstované potraviny. Jenže kdybyste měli kupovat suroviny v tak velkém množství, bude vás to stát velké peníze, protože farmářské výrobky jsou mnohem dražší. Zaměřte se na specializované dodavatele, kteří mají vlastní farmy a sady a poctivě se věnují pěstování. Jedním z osvědčených dodavatelů je například firma Šandera s.r.o.

Spolehlivý velkoobchod ovoce zelenina

Dodavatel kvalitních potravin má naprostý dohled nad vývojem svých produktů. Zatímco jiní dodavatelé si nechávají dovážet i obyčejná jablka z ciziny, čeští producenti mají své vlastní zázemí a mohou zaručit, že jejich produkty neprošly chemickými úpravami. Ovoci a zelenině svědčí i to, že transportem z jiných zemí nebude nijak otlučená. Navíc dovážené suroviny se často nenechávají dozrát, aby nebyly zkažené, což významně ovlivní jejich chuť. Domácí potraviny jsou plné syté chuti. Navíc budete mít k dispozici výtečné sezónní potraviny (v létě čerstvé jahody, třešně, na podzim švestky či chřest). Staňte se proto kompatibilní se svým dodavatelem potravin a nebudete potřebovat předražené ovoce i zeleninu, ze zahraničí, které se zbytečně honosí přívlastkem bio. Vybírejte raději naše producenty, kteří vám zajistí kvalitu. A to se pak odrazí i v pozitivní reakci vašich zákazníků.