IMAcheck: mějte pořádek v docházce na vaše kroužky

Každý, kdo někdy vedl zájmový nebo sportovní kroužek, ví, že udržovat přehled o docházce dětí není snadné. Určitě jste vyzkoušeli psát si ji ručně či vyplňovat předpřipravené tabulky na nějakém chytrém zařízení. Tu se ale stane, že někdo přijde později a vy si ho zapomenete zapsat, jindy se zase netrefíte o řádek. Vyzkoušejte tak evidenční systém IMAcheck, který veškerou evidenci zvládne za vás.

Jak se systém používá?

Funguje to jednoduše. Dítě dostane vlastní kartičku, přívěsek či samolepku, kterou při příchodu i odchodu přiloží k chytrému telefonu, jenž funguje jako docházkový terminál. Systém ho sám přihlásí a při příchodu odhlásí a odešle data na vzdálený server. V reálném čase se tak můžete podívat, kolik členů je přítomných a jak dlouho na lekci, kroužku, tréninku strávili. Veškerá data včetně součtů a dalších statistik jsou snadno dohledatelná i zpětně.

Pro malé kroužky i velká sportovní centra

K tomu, abyste IMAcheck začali používat, vám stačí si koupit chytrý telefon s operačním systémem Android a technologií NFC, případně Bluetooth Low, skrze kterou se telefon a identifikační médium (karta, přívěsek apod.) spojí. Celý systém vás tak nevyjde nijak draho a dovolit si ho mohou i menší spolky. Za přehled, který vám přinese, těch pár tisícikorun rozhodně stojí. Ovládání je velmi jednoduché, ke všem potřebným datům se dostanete na pár kliknutí.

Docházku si mohou kontrolovat i rodiče dětí

Systém je otevřený i pro rodiče dětí, které daný kroužek navštěvují. Slouží jim jako kontrola toho, jestli chodí včas a docházku nezanedbávají. Evidenční systém obsahuje i kontrolní funkci, která automaticky rodičům odešle upozornění (emailem a SMS), pokud jeho dítě přijde pozdě, nebo se dokonce nedostaví vůbec. Mnoha zájmovým kroužkům tento způsob kontroly pomáhá při komunikaci s rodiči. Dokázat, že dítě opravdu nepřišlo či je nedochvilné, je v takovém případě velmi snadné.