Jak založit firmu online?

Stát se dušoval, jak zjednoduší zakládání firem. Něco málo se sice posunulo, ale založit firmu online jde pouze s firmami, které se na tuto činnost specializují. Stát jako takový sám to neumí. Prostě vás tak či tak vyžene k notáři i po úřadech. Na druhou stranu, mít prostředníka na založení firmy, který tomu rozumí, není vůbec špatné. Vyhnete se chybám, a zatímco tento prostředník zařídí sám vše kolem založení společnosti s ručením omezeným, vy už se připravujete na start svého byznysu. Založení firmy přitom snadno objednáte skutečně online.

Notář vám firmu založí, ale v mnohém nepomůže

Vyzkoušeli jsme si v redakci, jak se zakládá firma s pomocí notáře. Jde o hlavní benefit, se kterým stát v poslední době přišel, a o nejlevnější formu založení společnosti. Má však i své mouchy. A někdy docela podstatné.

V první řadě není snadné sehnat notáře. Jsou vytížení, termíny k objednání jsou dlouhé. Navíc, zapomeňte na to, že notáře navštívíte jenom jednou. Určitě tuto návštěvu absolvujete dvakrát. Když se něco zkomplikuje i vícekrát. Pozor na výběr notáře. Ne každý notář zjednodušené založení společnosti nabízí. Jiné založení je pak nákladnější.

Zjednodušené založení firmy u notáře se hodí pouze v případě, že vám vyhovuje standardizovaný vzor společenské smlouvy. Notář vám rovněž nenabídne pomoc se sídlem firmy, ani nevyřídí živnostenský úřad. Přitom jeho návštěva vás při zakládání firmy nemine. Další komplikace vás čeká, pokud záhy potřebujete, aby byla nová firma plátcem DPH. Finanční úřad se brání registrovat nově založené firmy jako plátce DPH a musíte prokazovat, že je to pro vaši firmu nezbytně nutné.

Objednejte si firmu online u odborníků na zakládání společností

Jake&James jsou specialisté, kteří zjednodušili zakládání firem. Firmu lze založit online. Nemusíte si hledat notáře, řešit společenskou smlouvu, ani obíhat úřady. Založení firmy online po vás nevyžaduje žádné znalosti legislativy a zabere minimum času. Objednáte jej přes internet a pouze dodáte plnou moc, kterou stačí podepsat na Czech POINT České pošty.

V Jake&James pro vás za předem jasně stanovené ceny zařídí kompletní založení s.r.o. (až po úspěšný zápis do OR). Kolik stojí založení s.r.o., se vždy dozvíte předem. Firma má přehledný ceník služeb. Nabídne vám rovněž virtuální sídlo společnosti, přípravu a koordinaci registrace k DPH, vyřízení živností, včetně řemeslných a koncesovaných, či zařídí registraci vozidla. A moje dobrá rada pro začínající firmy? Věnujte se byznysu a nenechte se zahltit administrativou, a to už při zakládání firmy. Nechte založení s.r.o. na ty, kteří tomu rozumí a vědí, jak založit firmu rychle, levně a správně.