Po kvalitním kurzu microbladingu se výsledky vaší práce změní k nepoznání

Jste s výsledky vaší práce spokojeny, ale poté co je porovnáte z Vaší konkurencí, už tomu tak není? Máte pouze teoretický základ a rády byste si vše vyzkoušely pod dohledem zkušených specialistů? Kurz microbladingu vám pomůže se zvládnutím techniky a získáním větší jistoty při vytváření náčrtu i samotného permanentního make-upu. V článku se dočtete o hlavních výhodách metody a důvodech, proč se školení zúčastnit. Sepsali jsme pro vás vše o technice microbladingu.

Díky kurzu microbladingu zjistíte

  • S jakými přístroji a jednorázovými nástroji pracovat

  • Jak vytvořit dokonalé obočí s přirozenými přechody, začátkem i koncem

  • Jaké pigmenty používat a jak s nimi pracovat

  • Kolik času si vyhradit na každou klientu

  • Čemu se během microbladingu vyvarovat

  • Jak postupovat při opravě nepovedeného PM

Kromě těchto hlavních výhod získáte také kontakt na zkušeného specialistu, na kterého se můžete obrátit v případě otázek a nejasností i po absolvování kurzu. Od něj získáte i množství tipů na bezproblémové zvládnutí techniky. Díky tomu budete dosahovat nejlepších možných výsledků již od počátku vlastní praxe.

Průběh se liší dle pořadatele kurzu

Jedná o vzdělávací kurzy určené osobám bez praxe nebo specialistům, kteří se v daném oboru již nějakou dobu pohybují a chtějí svou kvalifikaci prohloubit. Podle vlastních schopností si pak volíte konkrétní úroveň, aby náplň kurzu odpovídala vaším znalostem o dané problematice.

Každý kurz je rozdělen zpravidla na část teoretickou a praktickou. Jednotlivé části jsou pak rozvrhnuty dle počtu hodin nebo do samostatných dnů. Nad průběhem procvičování dohlíží zkušení specialisté. Techniku a správné držení přístroje si trénujete nejprve na materiálech se speciální povrchovou úpravou a později na modelkách.

Na kurzu jsou většinou veškeré materiály, bez kterých se neobejdete, k dispozici. Nejedná se o pravidlo, a proto je vhodné zjistit si tyto informace vždy předem.

Praktické informace o microbladingu, které by měla mít každá specialistka

Nebuďte překvapené, pokud se u Vás budou chtít klientky objednat na vláskování či čepelkování. Jedná se o běžně používaná synonyma, která označují stejnou službu.

Při microbladingu se používá manuální přístroj s výměnnými čepelkami. Těmi se vytvářejí drobné řezy v horních vrstvách pokožky, které se následně vyplňují pigmentem.

Pracuje se se speciálními pigmenty

Kvalita pigmentů má vliv na výsledek i celkovou výdrž permanentního make-upu. Každá specialistka by měla dbát na použití výhradně certifikovaných pigmentů, které jsou vhodné i pro alergiky.

Pro každou klientku se vybírá pigment, který se nejlépe hodí k jejímu věku a typu pleti. Výsledný odstín se může namíchat i z několika pigmentů.

Požadovaný výsledek a symetrie mezi pravým a levým obočím je zajištěna vytvořením návrhu. Návrh musí zohledňovat tvar obličeje a stejně tak i přání klientky.

Zákrok se rozděluje do dvou částí

Své klientky nezapomeňte předem informovat o rozdělení procedury, protože bez provedené korekce nelze považovat zákrok za dokončený.

Tělo vnímá pigment jako cizí látku, a proto je až 60 % aplikované látky vyloučeno v procesu hojení. Během korekčního sezení se vyplňují místa, kde pigment vypadl a dosahuje se požadované sytosti.

Nyní již víte, proč je vhodné jít na vzdělávací kurz a nespoléhat jen na svůj talent. Seznámili jsme vás s obvyklým průběhem a hlavními výhodami. Výběru pořadatele věnujte dostatek času, abyste nemuseli později litovat vyhozených peněz. Kvalita Vaší práce závisí do jisté míry i na kvalitě kurzu, který absolvujete. Zjistěte, jestli si cenu kurzu můžete odečíst z daní.

Jakou částku byste byly ochotny zaplatit, pokud by se jednalo o dobře hodnocený kurz pro pokročilé specialistky?