Vedení účetnictví pro vás již nebude noční můrou

Každý podnikatel ví, že správně vedené účetnictví je klíčové pro finanční zdraví firmy. Abyste toho dosáhli, určitě to nezvládnete svépomocí. Je třeba mít patřičné vzdělání, několikaletou praxi a povědomí o aktuálních trendech, úpravách a novelách v oblasti účetnictví.

Šetřete čas a finance

Proč investovat energii a peníze do vedení účetnictví vlastními silami, když to za vás může udělat odborník mnohem rychleji a levněji? Zatímco vy se budete věnovat na 100 % svému podnikání, zkušený účetní se postará o všechny zákonné náležitosti účetnictví, zpracuje knihy majetku a závazků, peněžní deník, pokladní knihy atd., umí zvolit správnou možnost uplatnění výdajů. Takto vedená daňová evidence je kdykoliv použitelná při jednání s finanční správou. Opět si ušetříte čas a nervy, protože se nebudete muset zabývat nedostatky ve vašem účetnictví, případně sankcemi za ně.

Co všechno můžete nechat na bedrech schopných účetních?

Výše jmenované je jen malý zlomek toho, co účetnická firma jako třeba  Jake&James dokáže. S čím si rovněž lehce poradí a zároveň vám opět uspoří nemalou částku na nákladech, je daňová optimalizace jak pro fyzické, tak pro právnické osoby. Netrapte se s vymýšlením a vytvářením směrnic a vnitřních předpisů. Účetní se lehce orientuje i v této oblasti. Do jeho kompetence též spadá reporting a tvorba účetních struktur. Obtěžuje vás byrokratické martyrium, jež je třeba podstoupit při jednání s úřady? I tuto pro mnohé nepříjemnou a otravující záležitost můžete přenechat účetnické firmě.

Účetní poradenství je jedním z dalších benefitů

Z uvedeného je patrné, že nechat si vést účetnictví externí agenturou Jake&James se jednoznačně vyplatí. Jak již bylo několikrát zmíněno, uspoříte v nákladech za mzdu vlastního zaměstnance, a také si ušetříte spoustu starostí. Přehled vedeného účetnictví budete mít přístupný odkudkoliv, pravidelně budete dostávat zpětnou vazbu.