Jak si vybrat golfové boty

Golf je nádherný sport a záliba v něm se vám bude hodit i ve vašem podnikání. Je vděčným tématem k rozhovoru s obchodními partnery i zákazníky. Někdy si dokonce můžete jít společně zahrát. Nová golfová sezóna začne už brzy, na mnohých hřištích otevírají již v březnu. Jste na to nachystaní?

Právě nyní je správná chvíle trochu modernizovat svou výbavu, nakoupit nové golfové hole, oblečení či obuv. Obchody totiž naskladňují nové kolekce a ty starší prodávají se slevou. Poměrně levně tak můžete pořídit třeba kvalitní golfovou obuv. Podle čeho ji však vybrat?

Golfové boty vám usnadní hru

Golfové boty na hřišti nejsou povinností, můžete přijít v libovolných teniskách, či dokonce v jiné obuvi. Dobré boty určené na golf vám ovšem usnadní hru. Pomáhají hráčům stát pevně na místě a při úderu se hezky zapřít.

Právě z toho důvodu mají dobré golfové boty na podrážce jakési hřeby, které se pevně zaseknou do země. Bývají plastové, to proto, abyste nepoškodili podlahu, když s nimi půjdete mimo trávník. Někdy jsou i vyměnitelné. Dají se sehnat také boty s kovovými hroty, nicméně ty jsou na mnohých hřištích zcela zakázané, takové si tedy raději nepořizujte.

Kožené boty vydrží nejdéle

Dbejte i na materiál použitý uvnitř a zvenku boty. Velmi často bývají kožené, kůže navíc dlouho vydrží, takže takové boty můžeme jenom doporučit. V případě tohoto materiálu si však pořiďte také krém na kůži, který boty ochrání před vodou. Co se týče barev, tradičně bývají golfové boty bílé, nicméně dnes už se setkáte i s růžovými, černými a jinými barevnými variacemi.

Nemusíte za boty dát tři tisíce

Jestli toužíte po prémiové značce a špičkové obuvi, protože je golf vaší opravdovou vášní, kupte si je. Nikdo vás však nenutí investovat do bot tři tisíce. Dají se sehnat i mnohem levněji, aktuálně například ve slevě v e-shopu DigitalGolf.cz. Levně tam koupíte také golfové míčky a další vybavení pro nadcházející sezónu.